Tälle sivulle olemme keränneet keskeisimmät termit, joihin lainaa ottaessa usein törmää. Ennen lainan ottamista on ensiarvoisen tärkeää tuntea laina-alan sanasto hyvin, jotta ymmärrät varmasti lainantarjoajien käyttämien termien tarkoituksen, sillä väärinkäsitykset rahaa lainatessa voivat nopeasti tuntua kukkarossa.

Rahoitusalalla käytetään paljon erilaisia termejä mm. lainan korkoa, lainamuotoa ja takaisinmaksuaikaa kuvaamaan. Tiedätkö esimerkiksi mitä ovat vakuudeton pikalaina, kulutusluotto tai lainavertailu? Usein termit eivät ole loppujen lopuksi monimutkaisia, vaan esimerkiksi pikalainaa kuvaamaan on syntynyt paljon sanoja, jotka ovat kehittyneet viimeisten vuosien aikana eri yritysten toimesta, ja ne ovat jääneet pyörimään laina-alan perussanastoon . Esimerkiksi vippi, pikavippi, pienlaina, tekstivippi ja nettilaina tarkoittavat yksinkertaisesti 50 – 500 euron vakuudettomia pienlainoja, jotka ovat haettavissa tekstarissa tai netissä. Pyrimme selittämään laina-alan termit mahdollisimman ymmärrettävästi ja selkeästi, jotta lainaa hakiessa ei tarvitse arvailla sanojen todellista tarkoitusta. Rahoitus-alan käsitteiden hallitseminen on osa järkevää ja suunnitelmallista lainanhakuprosessia, ja se minimoi riskit, kun tiedät tarkasti mitä eri termit lainanhaussa merkitsevät. Käsitteiden osaaminen on osa yleissivistystä, sillä lähes jokainen meistä hakee jossain kohtaa elämäänsä lainaa, oli kyse sitten asuntolainasta tai pienestä pikavipistä.

Tälle sivulle olemme keränneet keskeisimmät termit, joihin lainaa ottaessa usein törmää. Ennen lainan ottamista on ensiarvoisen tärkeää tuntea laina-alan sanasto hyvin, jotta ymmärrät varmasti lainantarjoajien käyttämien termien tarkoituksen, sillä väärinkäsitykset rahaa lainatessa voivat nopeasti tuntua kukkarossa. Rahoitusalalla käytetään paljon erilaisia termejä mm. lainan korkoa, lainamuotoa ja takaisinmaksuaikaa kuvaamaan. Tiedätkö esimerkiksi mitä ovat vakuudeton pikalaina, kulutusluotto tai lainavertailu? Usein termit eivät ole loppujen lopuksi monimutkaisia, vaan esimerkiksi pikalainaa kuvaamaan on syntynyt paljon sanoja, jotka ovat kehittyneet viimeisten vuosien aikana eri yritysten toimesta, ja ne ovat jääneet pyörimään laina-alan perussanastoon . Esimerkiksi vippi, pikavippi, pienlaina, tekstivippi ja nettilaina tarkoittavat yksinkertaisesti 50 – 500 euron vakuudettomia pienlainoja, jotka ovat haettavissa tekstarissa tai netissä. Pyrimme selittämään laina-alan termit mahdollisimman ymmärrettävästi ja selkeästi, jotta lainaa hakiessa ei tarvitse arvailla sanojen todellista tarkoitusta. Rahoitus-alan käsitteiden hallitseminen on osa järkevää ja suunnitelmallista lainanhakuprosessia, ja se minimoi riskit, kun tiedät tarkasti mitä eri termit lainanhaussa merkitsevät. Käsitteiden osaaminen on osa yleissivistystä, sillä lähes jokainen meistä hakee jossain kohtaa elämäänsä lainaa, oli kyse sitten
asuntolainasta tai pienestä pikavipistä.