Vaikka lainan tarve yllättää nopeasti, on hyvä muistaa aina kuitenkin huolellinen suunnittelu ja vertailu ennen lainan hakemista. Mitä suuremmasta lainasummasta on kyse, sitä tärkeämpää on vertailu – kun kyseessä on pikavippi 800 euroa voit jo pienelläkin vertailulla säästää kymmeniä tai satoja euroja selvää rahaa. Tämä teksti on tarkoitettu laajamittaiseksi oppaaksi, kun haussa on pikavippi 800 euroa nopeasti, ja haluat saada sen mahdollisimman edullisesti sekä turvallisesti.

Vakuudeton pikavippi 800 euroa nopeasti

Pikavipit ovat nopeaan lainan saantiin tarkoitettu lainamuoto, jonka vaivattomuuden ja nopeuden takeena on niiden vakuudettomuus ja takaajattomuus. Pikavippi 800 euroa on siis käytännössä myönnettävissä kenelle tahansa puhdasluottotietoiselle ja riittävä-ikäiselle suomen kansalaiselle, eikä vakuuksien arviointia tai takaajien etsintää tarvita. Pikavippien summat ovat perinteisesti olleet noin 50 eurosta aina 1000 euroon saakka, josta suuremmat lainat ovat kulutusluottoja. Tunnetusti pikalainojen helppouden kustannuksena on ollut keskimäärin pankkilainaa korkeampi korkotaso, mutta viime aikoina alalle on tullut sen verran uusia yrityksiä kilpailua tiukentamaan, että lainojen hinnat ovat tippuneet varsin kohtuulliselle tasolle – ja se jos mikä meille kuluttajille sopii.

Pikavipin suunnittelu, vertailu ja hakeminen

Kun halutaan hakea pikavippi 800 euroa riskittömästi, on tärkeää suunnitella muutamia lainan yksityiskohtia etukäteen. Tällaisia asioita ovat mm. tarkka lainasumma, takaisinmaksuaika ja lainan ehdot. Lainasummaa pohtiessa kannattaa laskea rahan tarve mahdollisimman tarkasti, oli kyseessä sitten erääntynyt lasku tai auton remontti. On hyvä myös optimoida lainarahan käyttöä niin, että saat menot kuitatuksi mahdollisimman pienellä lainasummalla. Muistathan kuitenkin ottaa lainaa niin paljon, että se riittää varmasti kattamaan suunnitellun käyttökohteen kokonaan. Jos summa on liian pieni, se useimmiten johtaa ongelmiin, sillä joudut paikkaamaan sitä toisella pikalainalla.

Maksuaika on lainasumman tavoin hyvä suunnitella etukäteen, jolloin voit lainavertailussa keskittyä suoraan etsimään edullisinta lainaa juuri omalla maksuajallasi. Kun valitsemasi laina on pikavippi 800 euroa, yritykset myöntävät maksuaikaa varsin runsaasti, joten vakituiset tulot omaavalle henkilölle maksuaikaa on siis tarjolla aivan riittävästi. Tyypillisesti pikalainoille annetaan takaisinmaksuaikaa yhdestä viikosta jopa vuoteen saakka, ja se on täysin itse valittavissa. Maksuaika on luonnollisesti suoraan sidoksissa lainan hintaan, joten mitä lyhyemmällä maksuajalla kykenet lainan selvittämään, sitä parempi. Liian tiukkaa maksuaikaa ei kuitenkaan kannata ottaa, vaan pidempi laina-aika kokonaishinnan kustannuksella on turvallisempi vaihtoehto. Mikäli sinulla on riittävät vakituiset tulot, voit sijoittaa takaisinmaksuajankohdan vaikkapa palkkapäiväsi läheisyyteen, jolloin pikavippi 800 euroa voidaan kuitata pois heti, kun tililläsi on varmasti rahaa.

Kun pohjustavat tekijät on mietitty valmiiksi, on helppo siirtyä tekemään varsinaista lainavertailua. Usein kaikissa pikalainoja käsittelevissä artikkeleissa vertailun merkitystä painotetaan, ja todellisuudessa se onkin koko prosessin tärkein vaihe, jolla voit säästää suuria summia rahaa. Vertailun lähtökohtana on tietenkin löytää edullisin pikavippi 800 euroa, mutta toisaalta ottaa huomioon myös yrityksen yleinen luotettavuus, ja näin turvata asioiden moitteeton sujuminen. Vertailussa apuvälineenä on hyvä käyttää vaikkapa tältä sivulta löytyvää lainavertailua, jonne on kerätty suuri osa suomessa operoivista laina-alan yrityksistäm joilla pikavippi 800 euroa on mahdollista hakea. Kun etsit listasta edullisia lainan tarjoajia, suosittelemme vielä
vierailemaan kyseisten yritysten omilla verkkosivuilla tarkastamassa lopulliset lainan korot suhteessa haluamaasi maksuaikaan, jotta näet, kuinka paljon pikavippi 800 euroa kustantaa korkoineen.
Toinen vaihe lainavertailussa on tarkastaa valitsemasi yrityksen saavuttama maine vanhojen asiakkaiden keskuudessa. Esimerkiksi netin keskustelupalstoja selaamalla löydät asiakkaiden kokemuksia yrityksen palvelusta, jota voit hyödyntää omaa päätöstäsi tehdessä, ennen kuin valitset yrityksen, josta pikavippi 800 euroa haetaan. Tässä vaiheessa on hyvä huomioida myös muut mahdolliset vertailutekijät, kuten valitsemasi yrityksen alaikäraja lainan myöntämiselle. Suurella osalla yrityksistä varsinkin suuremman kokoluokan lainan kohdalla ikärajat ovat 21-24, mutta pikavippejä voidaan myöntää myös 18 vuotiaille.
Hae pikavippi 800 euroa kätevästi netissä täytettävällä hakemuksella
Vertailun jälkeen on jäljellä enää itse hakemuksen lähettäminen, joka onkin itseasiassa helpoin vaihe koko lainanhakuprosessissa. Pikavippi 800 euroa voidaan hakea perinteisesti joko netissä täytettävällä nettihakemuksella tai matkapuhelimella tekstiviestillä. Myös puhelinsoitto on mahdollinen keno hakea pikavippi 800 euroa vielä osassa yrityksiä, mutta siitä ollaan siirtymässä yhä suurenevissa määrin huomattavasti helppokäyttöisempiin netti- ja tekstarihakemuksiin.

Nettihakemuksen täyttäminen hoituu lainapalvelun omilla verkkosivuilta löytyvän lomakkeen avulla. Aivan aluksi sinua pyydetään tunnistautumaan palveluun esimerkiksi henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiasi käyttäen, jotta yritys voi varmistua henkilöllisyydestäsi. Seuraavaksi hakemukseen täytetään tietoja, joita yritys tarvitsee hakemuksen käsittelyyn. Kun hakemus on lähetetty, käsittelyaika on yleisimmin muutamista minuuteista tuntiin, riippuen hieman hakemuksen jättämisen ajankohdasta. Lainahakemuksen käsittely sisältää luottotietojen tarkastamisen, ja mikäli rekisteristäsi löydetään maksuhäiriömerkintöjä, pikavippi 800 euroa jää useimmiten myöntämättä. Jos taas kaikki menee niin kuin pitää, ja yritys on halukas myöntämään sinulle pikavippi 800 euroa, saat tiedon rahojen siirtymisestä tilillesi. Huomaathan, että pankkien välisistä siirtoajoista riippuen rahojen siirtyminen tilillesi saattaa viedä hieman aikaa.

Toinen usein käytetty vaihtoehto lainahakemuksen täyttäämiseen on tekstiviestihakemus. Tekstarihakemus toimii samoin periaattein kuin netissä täytettävä hakemuskin, mutta siinä tiedot välitetään yritykselle tekstiviestillä. Hakemuksen tekoon tarvittavat numerot ja viestien sisällöt löytyvät aina mainoksista ja yrityksen sivustolta, josta kannattaa samalla tarkastaa mahdolliset erilliset tekstiviestihakemuksen lisämaksut, jotta ne eivät tule yllätyksenä lainan takaisinmaksussa. Tekstarihakemus saadaan yleensä avattua vain yhdellä lyhyehköllä viestillä, johon vastauksena tulee pyyntö lähettää yritykselle tiettyjä lisätietoja. Nämä tiedot lähetettyäsi hakemus on omalta osaltasi ohi, ja on aika jäädä odottamaan lainapäätöksen saapumista. Päätös voi olla joko hyväksyvä tai hylkäävä, mutta jos täytät yrityksen mielestä lainan edellytykset, hakemus hyväksytään ja pikavippi 800 euroa siirretään tilillesi aivan pian.
Lainahakemuksen käsittely sujuu aina nopeammin, mikäli hakemus jätetään yrityksen työaikojen puitteissa. Silloin hakemus pääsee todennäköisesti heti käsittelyyn, ja näinollen myös pikavippi 800 euroa voidaan siirtää tilillesi nopeammin.