Kun kyse on lainan hakemisesta nopealla varoitusajalla ja ilman takaajia tai vakuuksia, pikavipit ovat oiva ratkaisu. Suuren kysynnän vuoksi pikalainaa tarjoavia yrityksiä on ilmestynyt markkinoille viime vuosien aikana sellaiseen tahtiin, että yritysten välinen kilpailu on polkenut hintoja aina vai alemmas – ja sehän meille sopii. Tässä tekstissä keskitytään siihen, mitä tarvitaan kun halutaan pikavippi 500 euroa turvallisesti ja nopeasti suoraan tilille.

Edellytykset saada pikavippi 500 euroa

Pikavipeillä tarkoitetaan perinteisesti noin 50 – 500 euron suuruisia pienlainoja, jotka ovat lähes kenen tahansa haettavissa takaajattomuuden ja vakuudettomuuden ansiosta. Pikalainoissa on silti muutamia ehtoja, jotka tarkastetaan kaikissa yrityksisssä hakijalta ennen kuin pikavippi 500 euroa myönnetään. Yksi ehdoton vaatimus pikavipin saamiseksi on puhdas luottohistoria. Maksuhäiriömerkintäisten on käytännössä mahdotonta saada lainaa pikavippinä tai kulutusluottona, mutta pankin puoleen kääntyminen saattaisi tuoda tulosta, mikäli olet hoitanut velkasi ja laskusi kunnolla. Toinen ehto on riittävä ikä, joka ei varsinkaan suurempien pikavippien kohdalla tarkoita automaattisesti 18 vuotta. Riittävä ikä riippuu usein lainapalvelusta, joissain yrityksissä 18 vuotiaille myönnetään pikavippi 500 euroa, mutta toisissa yrityksissä ikäraja pikavippiin saattaa olla jopa 21 tai 24 vuotta. Osalla yrityksistä on myös joitain omia vaatimuksiaan hakijalle, ennen kuin pikavippi 500 voidaan myöntää, joten edellytykset kannatta katsoa lainan tarjoajan verkkosivuilta erikseen ennen lainayrityksen valintaa.

500 euron pikalainan hakeminen ja vertailu

Kun aikomuksena on hakea pikavippi 500 euroa hyvä suunnittelu on kaiken pohja. Varsinkin kun kyseessä on suuremman luokan pikavippi, on hyvä käyttää hieman aikaa lainasumman laskemiseen ja takaisinmaksuaikataulun suunnitteluun. Oikea lainasumma on rahan käyttökohteeseen nähden hieman suurempi, mutta liian suuri laina luonnollisesti vaatii pidemmän maksuajan ja ottaa enemmän korkoa. Vältä liian pienen lainan ottamista, sillä se yleensä johtaa vain uuden pikalainan ottamiseen, joka altistaa taloutesi äkkiarvaamattomalle pikavippikierteelle.

Maksuaikaa on saatavilla pikalainoille melko runsaasti, viikosta muutamiin kuukausiin. Vaikka pikavippi 500 euroa on suurehko pikalaiksi, vakituiset tulot omaavalle henkilölle muutamien kuukausien maksuaika on useimmiten riittävästi lainan takaisinmaksuun. Maksuajan kohdalla pätee samat säännöt kuin lainasummankin: varaa itsellesi maksuaikaa riittävästi lainan takaisin maksuun turvallisesti, mutta liian pitkä maksuaika kerryttää nopeasti lainan kokonaiskustannuksia. Älä myöskään riskeeraa talouttasi liian nopealla takaisinmaksuaikataululla, ja varmista että takaisinmaksupäivänä sinulla on varmasti pyydetty summa rahaa tililläsi.

Säästä rahaa lainavertailulla

Pikalainojen yhteydessä usein puhutaan lainavertailusta ja sen merkitystä lainan hakemisessa. Lainavertailu on se toimenpide, jonka oikein tekemällä voit saavuttaa suurimman säästön pienimmällä ajankäytöllä. Vertailussa otetaan perinteisesti huomioon lainan korko ja yrityksen yleinen luotettavuus. Syy siihen, miksi emme voi suoraan kertoa yristystä, jolta pikavippi 500 euroa irtoaa edullisimmin on se, että lainojen hinnat riippuvat haluamastasi maksuajasta.

Koska laina-alalle on syntynyt uusia yrityksiä kaiken aikaa, jokaisen yrityksen korkojen etsiminen erikseen ei ole järkevää. Siksi on kehitetty lainavertailuita, johon on listattu lainaa myöntävät yritykset hintajärjestykseen. Voit etsiä edullisimman pikavippi 500 euroa myöntävän yrityksen esimerkiksi tältä sivustolta löytyviä lainavertailutaulukoita apuna käyttäen, joista näet suuntaa-antavasti edullisimman pikavipin tarjoajan, ja pääset heidän kotisivuilleen tarkastelemaan tarkemmin lainan hintaa euroina suhteessa haluamaasi maksuaikaan. Jos sinulla on erityisvaatimuksia yritykselle, kuten mahdollisuus hakea pikavippi 500 euroa puhelinsoitolla, kannattaa ne lukaista samalla yrityksen sivustolta ennen lainapalvelun valintaa.

Lainantarjoajan yleisen luotettavuuden saat selville etsimällä netin keskutelupalstoilta käyttäjien kokemuksia yrityksen palveluista. Suomen kuluttajansuoja on kuitenkin verrattain kattava myös pikalainojen osalta, joten huijatuksi tulemisen riski on häviävän pieni.

Nettihakemus ja tekstiviesti suosituimpina tapoina hakea pikavippi 500 euroa

Koko lainaprosessin viimeinen askel on itse hakemuksen tekeminen ja lähettäminen käsiteltäväksi. Se onkin tehty pikalainoissa mahdollisimman helpoksi, joten pikavippi 500 euroa voidaan hakea joko tietokoneella yrityksen verkkosivustolla tai matkapuhelimella tekstiviestitse. Nettihakemuksen parhaita etuja on sen nopeus ja riskittömyys. Sillä pikavippi 500 euroa voidaan hakea nopeasti yhdellä kertaa, eikä tekstiviestejä suuntaan ja toiseen tarvita. Monet suosivat puolestaan tekstarihakemusta sen helppouden ja netistä riippumattomuuden takia. Esimerkiksi kaupungilla ollessa tekstiviesti on usein helpompi vaihtoehto ottaa pikavippi 500 euroa, kuin nettikahvilan etsiminen, vaikkakin nykyisillä älypuhelimilla nettihakemuksen tekeminen onnistuu myös mobiilisti. Tekstiviestihakemuksen haittapuolena ovat mahdolliset piilokulut, kuten erilliset tekstiviestimaksut, joita osalla yrityksistä on nimenomaan tekstiviestihakemuksille lisäkuluina. Siksi suosittelemmekin käyttämään ensisijaisesti nettihakemusta, mikäli se on käytettävissä.

Nettihakemuksen tekeminen lähtee yrityksen omalta sivustolta, jossa sijaitsee virtuaalinen hakulomake. Siihen täytetään hakijan tiedot ja tilinumero, ja sen jälkeen tunnistaudutaan palveluun. Tunnistautuminen tapahtuu ensisijaisesti verkkopankkitunnuksilla, mutta joissain yrityksissä on käytössä myös tekstiviestitse lähetettävä varmennuskoodi. Tämän jälkeen hakemus on valmis lähetettäväksi ja yrityksen käsiteltäväksi. Käsittelyssä kestää tyypillisesti muutamasta minuutista tuntiin, ja sen jälkeen saat tiedon, hyväksyttiinkö lainahakemuksesi vai hylättiinkö se. Jos hakemus sai hyväksyvän päätöksen, pikavippi 500 euroa siirtyy tilillesi aivan pian. Hakemuksen käsittelyä voi itse nopeuttaa jättämällä hakemuksen yrityksen työaikana, jolloin hakemuksesi pääsee todennäköisesti heti käsiteltäväksi ja samoin myös pikavippi 500 euroa laitetaan siirtymään tilille nopeammin.

Tekstiviestihakemuksen tehdäksesi tarvitset ainoastaan yrityksen tekstiviestinumeron sekä viestin sisällön. Usein ensimmäinen viesti on vain lyhyt avausviesti, jolla hakemus saadaan vireille. Seuraavaksi saat vastauksena pyynnön lähettää lisätietoa, jota yritys tarvitsee lainapäätöstä tehdessään. Käsittelyajan jälkeen saat tiedon yrityksen lainapäätöksestä, ja jos kaikki meni niin kuin piti, pikavippi 500 euroa näkyy tililläsi parhaimmillaan muutamien minuuttien kuluttua. Mahdollisia syitä hylkäämiseen saattaa olla esimerkiksi alaikäisyys tai maksuhäiriömerkinnät luottotietorekisterissä.