Pikavipin ottamisesta on tullut entistä arkipäiväisempi riskittömämpi tapa hakea lainaa äkilliseen tarpeeseen. Esimerkiksi erääntynyt sähkölasku tai kodinkoneen hajoaminen ovat sellaisia asioita, jotka voivat kolauttaa henkilökohtaista talouttasi niin, että ilman säästöjä lainan ottaminen on ainoa vaihtoehto.Tämä teksti toimii oppaana ja luotettavana tietolähteenä, kun haluat ottaa 400 euron pikavipin turvallisuudesta ja edullisuudesta tinkimättä.

Pikavippi 400 euroa on vakuudeton pikalaina

Pikavipit ovat yksi suosituimmista lainamuodoista, ja sen keskeisimpinä teeseinä on nimensä mukaisesti nopeus ja vaivattomuus. Vaivattomuuden ja nopeuden takeeksi pikalainat eivät vaadi hakijaltaan minkäänlaisia henkilötakaajia eikä omaisuutta vakuudeksi. Käytännössä puhtaat luottotiedot ja riittävä ikä ovat ainoita edellytyksiä saada pikavippi 400, joten myös prosessi sujuu nopeasti ilman sopimusten allekirjoittamisia tai asiointia toimistoissa. Pikavippejä myönnetään tyypillisesti noin 50 – 500 euron lainasummille, ja siitä suuremmat pikalainat ovat nimeltään kulutusluottoja. Pikavippi 400 euroa on yksi eniten haetuista pikalainoista, joten sitä tarjoaa suomessa kymmenet pienemmät ja suuremmat laina-alan toimijat. Alan suuri kilpailu ja pikalainoja koskevat lakiuudistukset ovat polkeneet hintoja alas, ja vakauttaneeet korot kohtuullisuuden rajoihin, joten pikavippi 400 euroa on yhä yleisempi tapa paikata akuutteja menoja.

Suunnittele ja ota pikavippi 400 euroa riskivapaasti

Yleensä kaikissa pikalainan ottamista koskevissa teksteissä ja oppaissa keskitytään poikkeuksen paljon lainavertailuun ja sen merkitykseen – eikä suotta, sillä lainavertailun avulla edullisin pikavippi 400 euroa löytyy vaivatta, ja se säästää kymmeniä euroja lainan loppukustannuksista. Lainavertailun tekemiseksi on hyvä kuitenkin suunnitella ensin hieman tarkemmin lainattavaa summaa sekä takaisinmaksuaikaa. Mitä tarkemmin osaat laskea tarvittavan lainasumman ja sen, millä aikataululla selviydyt lainan takaisinmaksusta, sitä nopeammin vertailu saadaan suoritettua.

Lainasumma on hyvä olla sen verran suuri, että se riittää kattamaan rahan tarpeen helposti, mutta jokaisesta lainatusta eurosta maksetaan luonnollisesti korkoa. Onko pikavippi 400 euroa riittävä, vai tarvitsetko kenties enemmän tai vähemmän? Liian pieni laina on myös huono asia, sillä mikäli ei ei riitä erääntyneen laskun, remontin tai muun äkillisen menon kuittaamiseksi, sitä joudutaan paikkaamaan todennäköisesti uudella pikavipillä, joka saattaa altistaa vaaralliselle pikalainakierteelle. Ota siis lainaa vain sen verran kuin tarvitset, mutta vältä liian pienen lainan ottamista.

Takaisinmaksuaikaa myönnetään pikavipeille tyypillisesti noin 7 päivästä usempaan kuukauteen, joka on usein riittävä aika maksaa laina turvallisesti pois. Maksuaika kannattaa lainasumman tavoin mitoittaa niin, että sinulla on varmasti riittävästi aikaa maksaa laina takaisin, mutta mahdollisimman lyhyt maksuaika tulee luonnollisesti edullisemmaksi lainan kokonaiskustannuksissa. ÄÄä kuitenkaan yritä kiristää maksuaikaa liian tiukille, jotta sinulla on varmasti tililläsi rahaa, kun pikavippi 400 euroa tulee maksaa korkoineen takaisin.

Lainavertailulla pikavippi 400 euroa tehokkaasti ja edullisesti
Kun lainan yksityiskohdat on suunniteltu etukäteen, on aika siirtyä lainavertailuun etsimään sopivaa pikavippiä. Vertailussa huomioon otettavia asioita ovat lainan hinnan lisäksi myös edellisten asiakkaiden kokemukset sekä lainan tarjoajan yleinen luotettavuus. Edullisin pikavippi 400 kannattaa etsiä esimerkiksi
tältä sivustolta löytyvistä lainavertailutaulukoista, jonne on kerätty suomalaisia luotettuja lainapalveluita hintajärjestykseen. Samalla pääset klikkaamaan itsesi yrityksen omille sivuille, jossa laskureita käyttäen voit katsoa, kuinka paljon pikavippi 400 euroa maksaa lopulta euroissa suhteutettuna omaan maksuaikaasi. Samalla kun olet yrityksen sivustolla, on hyvä lukaista myös lainaehdot, jotta tiedät millä pelisäännöillä pikavippi 400 euroa on saatavissa kyseiseltä yritykseltä. Suoraan edullisinta 400 euron pikavippiä emme osaa sanoa, sillä lainan korko vaihtelee maksuajan mukaan, ja näinollen lainat ovat kaikissa paikoissa hieman eri hintaisia eri maksuajoilla.

Asiakkaiden kokemuksia on myös hyvä käyttää yhtenä lainapalvelun valintaperusteena. Jos yritys on saanut paljon negatiivista palautetta, on todennäköisesti hyvä vain siirtyä seuraavaan palveluun. Asiakaskokemukset ja yrityksen yleinen luotettavuus selviää nopeasti vain selailemalla netin eri keskustelupalstoja.

Hae pikavippi 400 euroa tekstarilla tai netissä

Vertailun jälkeen viimeinen työ lainan haussa on itse lainahakemuksen lähettäminen. Kaksi suosituinta tapaa hakea pikavippi 400 euroa ovat nettihakemus yrityksen kotisivuilla ja tekstarihakemus matkapuhelimella. Aikaisemmin myös puhelinsoitolla voitiin tehdä lainahakemus, mutta nykyisin siitä ollaan luopumassa ja siirtymässä entistä enemmän tekstari- ja nettihakemuksiin, joilla pikavippi 400 euroa voidaan hakea huomattavasti tehokkaammin ja nopeammin.

Tekstiviestihakemus on usein käytetty hakumuoto sen helpouden takia. Tekstiviestihakemus voidaan avata vain yhdellä viestillä lainapalvelun numeroon, johon paluuviestinä saat ohjeen lähettää yritykselle lisää tietoja itsestäsi. Yrityksen tekstiviestejä vastaanottavan numeron sekä tiedon viestin sisällöstä löydät aina heidän omilta verkkosivuiltaan tai mainoksista. Kun olet lähettänyt yritykselle heidän tarvitsemansa tiedot, voit vain odottaa lainapäätöksen saapumista. Lainapäätös voi olla joko hyväksyvä tai hylkäävä, ja se ilmoitetaan tekstiviestillä tyypillisesti alle tunnin kuluttua hakemuksen jättämisestä. Jos hakemuksesi hyväksyttiin, saat pian viestin jossa kerrotaan, että pikavippi 400 euroa on laitettu siirtymään tilillesi. Mahdollisia syitä hylkäämiseen saattaa olla esimerkiksi puutteelliset luottotiedot tai riittämätön ikä.

Nettihakemus on samanlainen kuin teksviestihakemuskin, siinä tiedot vain täytetään yrityksen sivustolla sijaitsevaan lomakkeeseen. Tämän jälkeen lainayritys haluaa varmistaa henkilöllisyytesi, joten sinun tulee tunnistautua palveluun käyttäen verkkopankkitunnuksiasi tai tekstiviestivarmennusta. Kun hakemus on jätetty, on taas aika odottaa vastauksena saapuvaa lainapäätöstä, eli tietoa lainahakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Jos kaikki meni hyvin, ja yritys on halukas myöntämään lainan sinulle, pikavippi 400 euroa laitetaan siirtymään tilillesi, ja ne näkyvät tilisi saldossa hetken kuluttua.

Hakemuksen käsittely sujuu nopeammin, jos jätät hakemuksesi yrityksen työaikojen puitteissa. Silloin yrityksen henkilökunta on heti paikalla ottamassa hakemuksesi vastaan ja laatimaan lainapäätöksen. Optimaalisessa tilanteessa koko lainan hakeminen on ohi vain muutamissa minuuteissa hakemuksen avaamisesta siihen, että pikavippi 400 euroa näkyy tilisi saldossa.