Vaikka sanotaan, että oman talouden turvaksi kannattaisi pitää aina kuukausipalkan verran ylimäärästä tilillä, vain harvalla ihmisellä on todellisuudessa varaa siihen. Silloin kun jokin äkillinen meno iskee, edullinen ja ennenkaikkea nopea laina tulisi todella tarpeeseen. Tässä tekstissä keskitymme siihen, kuinka saat pikavippi 300 euroa nopesti tilille, yleisimpiä lainan haussa tehtäviä virheitä ja riskejä vältellen.

Pikalainojen edut – Pikavippi 300 euroa on vakuudeton ja takaajaton laina
Pikalainoissa yksi merkittävä ero muihin lainoihin on se, että niiden hakeminen ei vaadi minkäänlaisia vakuuksia eikä takaajia. Tämä mahdollistaa nopean ja jouhevan hakuprosessin, kun takaajien allekirjoituksia tai omaisuuden arviointia ei tarvita. Tämä on myös yksi osasyy pikavippien helppouteen, koska kaikki voidaan hoitaa vain tekstiviestillä, jonka perusteella lainaa tarjoava yritys pystyy tekemään lainapäätöksen. Toinen pikavippien suurimmista eduista on sen nimensä mukainen nopeus. Parhaimmillaan yritykset lupaavat käsittelyn sujuvan hakemuksen lähettämisestä rahojen saapumiseen tilille alle kymmenessä minuutissa, mutta hitaimmillaankin pikavippi 300 euroa on käytettävissä alle tunnin kuluttua hakemuksesta. Siksi pikalainat ovatkin erinomainen keino paikata välillisiä menoja, kun tilillä ei ole rahaa, mutta vakituiset tulot ovat kunnossa. Luonnollisesti nopeuden ja vaivattomuuden hintana on pikavippien hieman tavallista korkeampi korkotaso.

Pikavippi 300 euroa – mitä tarvitaan?
Aivan aluksi on hyvä lähteä tarkastelemaan, mitä edellytyksiä pikavippi 300 asettaa hakijalleen. Vaivattomuus ja helppous ovat pikavippien suurimpia tavaramerkkejä, ja siksi myös niiden myöntäjät haluavat mahdollisimman vahvat todisteet sille, että hakija maksaa lainansa takaisin. Aivan kuten kaikissa lainoissa, myös pikavipeissä on muutamia tärkeitä, suomen laissa määrättyjä ja lainayrityksestä riippumattomia ehtoja, jotka tarkastetaan aina ennen lainan myöntämistä.

Luottokelpoisuus. Koska pikavipit ovat vakuudettomia lainoja, yrityksen täytyy varmistua maksukyvystäsi muilla konstein, eli käytännössä luottamalla puhtaisiin luottotietoihin. Siksi luottotiedot ovat lainan haussa tärkeä kriteeri, joita ilman joudut etsimään rahoitusta tarpeeseesi jostain muualta. Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä rekisterissäsi, suosittelemme ottamaan yhteyttä pankkiisi, joka voi myöntää sinulle pienen luoton varsinkin jos historiasi saman pankin kanssa on pitkä, ja sinulla on vakituiset tulot.
Riittävä ikä. Pikavipin saamiseksi toinen ehdoton vaatimus on riittävä ikä. Pikavippi 300 euroa on kuitenkin sen suuruinen laina, että riittävä ikä ei automaattisesti tarkoita 18 vuotta, vaan osalla yrityksistä ikäraja saattaa olla esimerkiksi 21 tai jopa 25. Jos olet juuri 18 vuotta täyttänyt, ikäkysymys on hyvä ottaa huomioon lainavertailua tehdessä, ja valita sellainen yritys, joka on valmis myöntämään lainaa jo heti 18 vuotta täyttäneille.

Ota pikavippi 300 euroa hyvin suunniteltua, riskitöntä lainaa
Hyvä suunnittelu on koko lainanhakuprosessin pohja. Suunnittelemalla huolellisesti lainasumman, takaisinmaksuajan ja maksuerät voit turvata taloutesi riskeiltä ja ottaa lainaa huolettomasti. Kun suunnitelmat ovat kunnossa, myös lainavertailu on helpompi suorittaa, kun voit vertailla pikavippejä juuri omalla lainasummallasi ja maksuajallasi. Ensimmäiseksi kannattaa ottaa mietintään lainasumman suuruus. Onko pikavippi 300 euroa oikea summa, vai tarvitsisitko enemmän tai vähemmän? Laske tarvitsemasi lainasumma mahdollisimman tarkasti kattamaan
rahantarpeen, mutta vältä liioittelua lainasummassa vain ”varmuuden vuoksi”, sillä laina joudutaan aina maksamaan takakaisin korkojen kera. Myös liian pieni lainasumma on ongelma, mikäli se ei riitä kohteen paikkaamiseksi, oli se sitten erääntynyt lasku tai kodinkoneen uusiminen.

Takaisinmaksuaika on joustavasti itse valittavissa lähes missä tahansa lainaa myöntävässä yrityksessä. Pikavippi 300 euron lainasummalle maksuajat pyörivät noin viikosta muutamiin kuukausiin, eli voit halutessasi maksaa lainan vaikkapa seuraavana palkkapäivänä kokonaisuudessaan takaisin, tai kerrytää rahaa takaisinmaksuun muutaman kuukauden ajan ennen maksamista. Lainasumman ollessa verrattain pieni, maksu maksetaan yleensä yhdessä erässä, mutta lainan tarjoajasta riippuen se on mahdollista jakaa vaikkapa kuukausieriin, joskin se tuo lainalle nopeasti lisää hintaa.

Vertaile ja ota edullinen pikavippi 300 euroa
Kun puhutaan pikavipin ottamisesta, liian usein laina haetaan vain ensimmäisen mainoksen perusteella ilman sen tarkempaa vertailua ja suunnittelua. Huolellisella vertailulla voit säästää kymmeniä euroja rahaa, sekä turvata takaisinmaksukykysi silloin kun pikavippi 300 euroa on aika maksaa takaisin. Lainavertailussa päähuomio keskittyy luonnollisesti hinnan vertailuun, mutta myös yrityksen aikasiempien asiakkaiden kokemukset sekä sen vakavaraisuus ja yleinen luotettavuus on hyvä ottaa huomioon ennen lopullisen lainayrityksen valintaa.

Lainan hinnan vertailu on viimeisten vuosien aikana mutkistunut huomattavasti, kun alalle on rynnännyt kymmenittäin uusia pienempiä ja suurempia pikavippi 300 euron tarjoajaa. Siksi onkion kehitetty ns. pikavippivertailuita, josta edullisin pikalainan tarjoaja löytyy yhdellä katsauksella. Voit käyttää esimerkiksi meidän luomaamme vertailua, johon on kerätty suuri osa luotetummista ja vakavaraisimmista 300 euroa myöntävistä lainayrityksistä hintajärjestykseen. Voit valita listasta haluamiasi yrityksiä, ja tämän jälkeen käydä vielä tarkastamassa lainan lopullisen hinnan omaan maksuaikaasi suhteutettuna yrityksen omalta sivustolta. Tässä vaiheessa on myös hyvä ottaa huomioon mahdollisia lisäkriteereitä lainayrityksen valinnalle, esimerkiksi jos olet juuri 18 vuotta täyttänyt tai haluat hoitaa hakemuksesi puhelinsoitolla. Kaikki nämä tiedot löytyvät yrityksen sivustolta lainaehdoista.

Hae pikavippi 300 euroa kätevästi tekstiviestillä
Voit hakea pikavippi 300 euroa joko matkapuhelimitse tekstiviestillä tai netissä täytettävällä virtualisella lainahakemuksella. Teksiviestihakemusta suositaan sen helppouden takia, kun taas netissä täytettävä nopeus on helppo ja turvallinen. Osa yrityksistä tarjoaa hakuvaihtoehtona myös puhelinsoittohakemusta, mutta suuri osa yrityksistä on jättänyt sen pois tehokkaampien tekstiviesti- ja nettihakemusten tieltä.Varsinainen lainahakemuksen jättäminen vaihtelee suuresti eri yritysten välillä, joten suosittelemmekin lukemaan tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemiseksi valitsemasi lainapalvelun verkkosivuilta. Hakemuksen käsittelyaika on tyypillisesti muutamista minuuteista tuntiin, jonka jälkeen sinulle ilmoitetaan luottopäätös, josta käy ilmi, myöntääkö yritys pikavippi 30 0 euroa sinulle vai joutuivatko he hylkäämään hakemuksesi. Jos kaikki sujuin hyvin, pikavippi 300 euroa siirretään tilillesi aivan pian.