Pikavipit ovat hyvä esimerkki siitä, millaista nykyaikainen lainaaminen voi parhaimmillaan olla. Pikavippi 200 euroa voidaan hakea näppärästi tekstarilla vaikka kotisohvalta, eikä papereiden allekirjoituksia tai konttoriasiointia tarvita. Pikalainat ovat myös mullistaneet käsityksemme nopeasta lainasta – ideaalitilanteessa pikavippi 200 euroa on tilisi saldossa käytettävissä alle tunnin kuluttua hakemuksen täyttämisestä. Tämän tekstin tarkoitus on antaa syventävää tietoa pikavipeistä, ja keskittyä erityisesti siihen, mitä tarvitaan kun halutaan hakea riskittömästi ja edullisesti 200 euroa pikalainaa.

Mitä ovat pikalainat?
Pikalainat ovat uudehko lainatyyppi, joka on tullut perinteisten luottojen rinnalle vaihtoehdoksi nopeaan lainantarpeeseen. Niiden ideana on olla helposti haettavissa oleva laina, joka ei vaadi haettaessa vakuuksia eikä takaajia. Pikalainoiksi luokitellaan pikavippien lisäksi kulutusluotot, jotka toimivat samalla periaatteella, mutta suuremmilla lainasummilla. Pikavippien todelliset vuosikorot vaihtelevat noin 100 ja 1500 prosentin välillä. Tämä ei kuitenkaan ole lainasta takaisin maksamasi korko, vaan kyseisen lainanmyöntäjän yleinen vuosikorko, josta lasketaan korkoprosentti haluamallesi maksuajalle. Maksuaikaa puolestaan on saatavilla 200 euron pikalainaan runsaasti, ja se on valittavissa oman maksukyvyn mukaan. Nopeimmillaan pikavippi 200 euroa on maksettavissa takaisin jo yhden viikon laina-ajalla, mutta maksuaikaa myönnetään myös useamman kuukauden ajalle.

Pikalainojen suosio on kasvanut valtavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja nykyään niitä tarjoaakin jo kymmenet eri laina-alan yritykset. Samaan aikaa kun lainamarkkinoiden kilpailu on kasvanut, hinnat ovat tasaisesti pudonneet alaspäin tehden pikavipin ottamisesta entistä varteenotettavamman vaihtoehdon rahan lainaamiseen. Siitä lähtien kun pikavipit tulivat suomeen, ovat viranomaiset olleet erityisen kiinnostuneita pikavippiyritysten laillisuudesta. Viimeaikaisten lakiuudistusten myötä yritykset on velvoitettu pitämään korot tasaisina ja parantamaan mainoksiaan selkeämmiksi, joten pikavippi 200 euroa on tullut hakijoille yhä riskittömämmäksi tavaksi paikata välillisiä talousongelmia.

Kuinka hakea pikavippi 200 euroa?
Järkevä pikavipin hakeminen ei ole – toisin kuin mainoksissa väitetään – vain yksi tekstiviesti, ja pikavippi 200 euroa saapuu tilille. Haluamme painottaa, että mitä enemmän aikaa lainan suunnitteluun ja vertailuun käytetään, sitä sitä edullisemman lainan saat, ja sitä vähemmän se riskeeraa talouttasi. Siksi olemmekin luoneet muistilistan, jonka jokainen kohta vastaa yhtä vaihetta onnistuneessa lainanhakuprosessissa, jossa tavoitteena on pikavippi 200 euroa edullisesti ja riskittömästi.

  • Suunnittele laina etukäteen. Kun tähtäimessäsi on pikavippi 200 euroa, suunnittele etukäteen huolellisesti mm. takaisinmaksuaikataulu, tarvitsemasi lainasumma sekä takaisinmaksukykysi. Jos tulosi ovat vakituiset, maksuaika tuskin on ongelma, sillä sitä on saatavissa pikalainan koosta huolimatta verrattain runsaasti. Maksuaika kannattaa kuitenkin suunnitella siten, että se ei altista talouttasi tarpeettoman suurille riskeille, mutta on mahdollisimman lyhyt, sillä pitkä maksuaika tuo lainaan nopeasti lisää euroja varsinaisen lainasumman päälle. Jos takaisinmaksupäivä on valittavissa, olisi kenties turvallisinta sijoittaa se palkkapäivän paremmalle puolelle, jotta tilillä on varmasti katetta maksaa laina pois.

    Toinen tärkeä asia on lainasumma. Onko pikavippi 200 euroa oikea valinta, vai riittäisikö 100? On hyvä laskea rahan käyttökohde mahdollisimman tarkasti, oli kyseessä sitten maksamaton lasku tai äkillinen remontti ajoneuvoon. Liian suuresta lainasta joudut maksamaan aivan suotta korkoa, jos pienemmällä summalla saisi rahantarpeen paikatuksi. Toisaalta myös liian pieni lainasumma on rikski, mikäli se ei riitäkään kattamaan rahoitusta vaativaa kohdetta. Liian pieni lainasumma johtaa yleensä toisen pikavipin ottamiseen, mikä on hyvin riskialtista.

  • Lainavertailu. Jos lainasumma ja takaisinmaksuaika on edellisessä vaiheessa suunniteltu huolella, lainavertailun tekeminen on hyvin yksinkertainen toimenpide. Kun maksuaika on tiedossa, voit keskittyä vain tietyn suuruisten lainojen vertailemiseen tietyllä maksuajalla. Vertailu on koko prosessissa se vaihe, jossa voit säästää suuren summan rahaa vain valitsemalla oikean pikavippi 200 euroa tarjoavan yrityksen kymmenien kilpailijoiden joukosta. Vertailu on silti aina suoritettava erikseen, sillä lainantarjoajan edullisuus riippuu pitkälti haluamastasi maksuajasta ja lainasummasta.
  • Vertailu on helppo suorittaa käyttäen esimerkiksi tältä sivustolta löytyviä lainavertailutaulukoita, joihin on listattu luotettavia pikavippi 200 euroa tarjoavia yrityksiä hintajärjestykseen linkkeineen. Taulukosta on helppo etsiä itselle sopivaa yritystä, ja tämän jälkeen suunnata lainapalvelun omille verkkosivuille lainalaskuriin katsomaan lopullinen lainan korko euroina suhteessa haluamaasi maksuaikaan. Kun olet yrityksen sivustolla, lukaise samalla lainaehdot, jotta tiedät millaisilla ehdoilla pikavippi 200 euroa myönnetään.

    Vertailussa muita huomioon otettavia tekijöitä lainan hinnan lisäksi ovat myös edellisten asiakkaiden kokemukset yrityksen palvelusta sekä yleinen luotettavuus. Asiakkaiden kokemuksia löydät netin eri keskustelupalstoilta ja vaikkapa tutuilta ja ystäviltä kyselemällä. Samoin yrityksen luotettavuudesta riittävän kattava kuva tulee vain selailemalla keskustelufoorumeiden keskusteluja.

  • Hakemuksen jättäminen. Huolellisen vertailun suoritettuasi on enää hakemuksen lähettäminen jäljellä. Pikavippi 200 voidaan hakea käyttäen kahta suosituinta vaihtoehtoa: tekstiviestihakemus matkapuhelimella tai virtuaalinen hakulomake yrityksen verkkosivuilla. Osalla yrityksistä saattaa olla käytössä myös ns. puhelinsoittohakemus, jossa pikavippi 200 euroa haetaan puhelimen välityksellä suoraan yrityksen työntekijältä, mutta se on viime aikoina väistynyt tekstiviestin ja nettihakemuksen vakiintuessa yleisimmiksi hakutavoiksi hakea pikavippi 200 euroa.

Tekstarihakemus alkaa yrityksen tekstivestinumeron sekä viestin sisällön selvittämisellä. Yleensä nämä löytyvät yrityksen mainoksista sekä verkkosivuilta. Ensimmäinen viesti on lyhyehkö hakemuksen avaus, ja vasta seuraavassa viestissä annetaan yritykselle ne tiedot, joita se tarvitsee lainapäätöksen tekemiseksi. Tyypillisesti hakemuksen käsittely kestää muutamista minuuteista tuntiin, joka jälkeen saat viestillä tiedon, hyväksyttiinkö hakemuksesi. Jos hakemus hyväksyttiin, pikavippi 200 euroa siirtyy tilillesi luultavimmin muutamien minuuttien kuluessa.

Nettihakemus on pääpiirteittäin samanlainen kuin tekstarihakemuskin, mutta tiedot täytetään yrityksen verkkosivuilla sijaitsevaan lomakkeeseen, jonka jälkeen palvelu pyytää sinua tunnistautumaan. Tunnistautuminen tapahtuu tekstitiviestitse lähetettävällä varmuuskoodilla tai
verkkopankkitunnuksilla kirjautumalla. Tämän jälkeen hakemus on käsiteltävänä, ja jos lainapäätös on hyväksyvä, pikavippi 200 euroa siirretään tilillesi pian. Hakemuksen käsittelyn nopeuttamiseen auttaa se, jos hakemus lähetetään yrityksen työaikojen aikana, jolloin paikalla on heti henkilö ottamassa hakemuksesi käsiteltäväksi.