Pikavippi 100 euroa lienee yksi yleisimmin otetuista pikalainoista, ja siksi sitä tarjoaakin suomessa kymmenet eri laina-alan toimijat. Suuren tarjonnan takia onkin ensiarvoisen tärkeää vertailla laina huolellisesti ennen hakemuksen täyttämistä, sillä edullisimman ja kalleimman 100 euron pikalainan välillä saattaa olla jopa kymmenien eurojen ero, varsinkin mitä pidemmistä maksuajoista on kyse. Tämä teksti on tehty antamaan vinkkejä lainan hakemiseen ja vertailuun sekä oppaaksi lainahakemuksen tekemiseen aina lainan suunnittelusta rahojen saapumiseen tilille.

Tietoa pikavipistä
Kun lähdetään etsimään 100 euron suuruista lainaa, kyseessä on pikavippi. Pikalainojen yhteydessä puhutaan myös ns. kulutusluotoista, jotka toimivat samoilla periaatteilla kuin pikavipitkin, mutta niiden lainasummat ovat suuremmat. Pikavipit ovat nopeasti ja vaivattomasti saatavia lainoja, jotka eivät edellytä hakijaltaan minkäälaista omaisuutta takuuksi eikä henkilöitä tajaajiksi. Niiden pääajatuksena on kuitenkin koko prosessin nopeus – ideaalitilanteessa pikavippi 100 euroa saapuu tilillesi alle tunnin kuluttua hakemuksen lähettämisestä, eikä asiointia konttoreissa tai papereiden allekirjoituksia tarvita. Se onkin yksi syy, miksi pikavippi 100 euroa on tullut viimesen vuosikymmenen aikana hyvin suosituksi lainasummaksi ja – muodoksi äkillisen rahan tarpeen paikkaamiseksi.

Edellytykset saada pikavippi 100 euroa
Yksi paras ominaisuus pikalainoissa on se, että pikavippi 100 euroa on lähes kenen tahansa haettavissa. Tästä huolimatta pikalainoissa on muutamia ehtoja, joita ilman lainahakemus joudutaan käsittelyvaiheessa hylkäämään. Siksi onkin hyvä tietää pikavippien saamiseksi vaadittavat edellytykset jo nyt, ennen lainavertailua ja hakemuksen täyttämistä.

Kaikilla lainaa myöntävillä yrityksillä yhteinen ehto on hakijan puhdas luottotietorekisteri, jota ilman lainaa ei voida myöntää. Maksuhäiriömerkinnät syntyvät esimerkiksi tarpeeksi kauan maksamatta olleista laskuista, ja ne pysyvät luottotietorekisterissä kahdesta viiteen vuotta, maksun laiminlyönnin vakavuudesta riippuen. Toinen ehdoton edellytys on hakijan riittävä ikä, joka on yrityksestä riippuen 18- 21 vuotta. Useimmat pikalainaa myöntävät yritykset antavat lainaa 18 vuotta täyttäneille, mutta varsinkin isompien lainasummien ollessa kyseessä hakijalta edellytetään jopa 21 vuoden ikää. Muita yleisiä edellytyksiä saada pikavippi 100 euroa ei varsinaisesti ole, mutta osalla yrityksistä on vielä muutamia omia ehtojaan, joten lainaehdot kannattaa tarkastaa vertailua tehdessään aina erikseen yrityksen omilta verkkosivuilta.

Suunnittele ja valitse turvallinen pikavippi 100 euroa
Pikavipin hakeminen itsessään on tehty mahdollisimman helpoksi, mutta liian usein tehdään se virhe, että pikavippi 100 euroa otetaan vain ensimmäisen mainoksen perusteella sen tarkemmin vertailematta ja suunnittelematta. Lainan hakemisen ensimmäinen vaihe on suunnitella maksuaikataulu ja lainasumma mahdollisimman tarkasti, jolloin samalla turvaat oman taloutesi liian hätäisesti otetun pikavipin ikäviltä jälkiseuraamuksilta. Hyvä alkusuunnitelma helpottaa myös vertailun tekemistä, kun voit vertailussa keskittyä etsimään vain tietyn suuruista lainaa tietyllä maksuajalla. Lainasumma kannattaa mitoittaa niin, että se riittää kattamaan rahantarpeen helposti, mutta liian suuresta lainasta maksetaan luonnollisesti enemmän korkoa. Varo kuitenkin ottamasta liian pientä pikavippiä, sillä sitä joudutaan usein tukemaan toisella vastaavalla lainalla, jolloin riski vaaralliseen pikalainakierteeseen kasvaa. Pikalainaa on saatavilla 50 eurosta 500 euroon, joten valinnan varaa lainasummasta riittää.

Maksuaika puolestaan on lainasumman tapaan päätettävissä itse, jolloin se antaa mahdollisuuden ottaa takaisinmaksuaikaa niin pitkästi, että laina on varmasti vara maksaa takaisin. Pikavippi 100 euroa on sen kokoinen laina, että sen tyypillinen laina-aika on noin 7 päivästä useampaan kuukauteen, mutta se on luonnollisesti sidoksissa lainan koron suuruuteen. Paras tilanne olisi maksaa pikavippi 100 takaisin mahdollisimman pian, jolloin lainan kokonaiskusnnukset jäisivät varsin edullisiksi, mutta toisaalta pidemmällä maksuajalla saat varmistettua takaisinmaksukykysi riskittömämmin. Takaisinmaksuajankohta on hyvä sijoittaa esimerkiksi palkkapäivän läheisyyteen, jolloin tilillä on todennäköisimmin varaa maksaa pikavippi 100 takaisin.

Lainavertailu lainanhakuprosessin kulmakivi
Kun alustavat suunnitelmat lainasumman ja maksuajan suhteen on tehty huolella, lainavertailun pitäisi olla nopea ja yksinkertainen toimenpide. Koska 100 euron pikavippejä tarjoavia yrityksiä on markkinoilla kymmenittäin, jokaisen käyminen erikseen läpi olisi työlästä ja turhaa – voit käyttää vertailun tekemiseen esimerkiksi tältä sivustolta löytyviä vertailutaulukoita, johon on kerätty pikavippi 100 euroa tarjoavat yritykset hintajärjestykseen, ja näet yhdellä katsauksella edullisimman pikalainan tarjoajan. Sen jälkeen on hyvä vielä tarkastaa lainan korko euroissa suhteutettuna valitsemaasi maksuaikaan yrityksen omilla verkkosivuilla. Lainan hinnan vertailemisen lisäksi on hyvä ottaa huomioon myös lainantarjoajan saavuttama yleinen luotettavuus ja aikaisempien asiakkaiden kokemukset yrityksen palvelusta. Ne voit katsastaa helpoiten vaikkapa netin keskustelufoorumeita selaamalla, ja etsimällä tietoa yrityksestä hakukoneilla.

Näin haet pikavippi 100 euroa
Vertailun jälkeen on jäljellä enää lopullisen hakemuksen lähettäminen, mikä onkin pikalainojen osalla tehty erittäin helpoksi. Hakuvaihtoehtoja on käytännössä kaksi; virtuaaalinen nettihakemus yrityksen kotisivuilla tai näppärä tekstarihakemus matkapuhelimella. Joillain yrityksillä saattaa olla käytössä myös hieman harvinaisempi puhelinsoittohakemus, mutta suurinosa yrityksistä on siirtynyt käyttämään vain tekstiviestiä tai nettihakemusta.

Netissä täytettävän hakemuksen tekeminen alkaa yksinkertaisesti vain täyttämällä lainapalvelun verkkosivuilla olevaan lomakkeeseen muutamia tietoja, joita yritys tarvitsee lainapäätöstä tehdessään. Hakemuksen teon yhteydessä sinua pyydetään myös tunnistautumaan palveluun , jotta yritys voi varmistua hakemuksen tekijän henkilöllisyydestä. Tunnistautumisessa käytetään joko tekstiviestillä lähetettävää varmistuskoodia tai henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia. Kun hakemus on lähetetty yrityksen käsiteltäväksi, saat vastauksena lainapäätöksen, josta selviää, onko hakemuksesi hyväksytty vai hylätty. Jos luottotietosi ovat puhtaat, ja yritys on valmis myöntämään sinulle pikavippi 100 euroa, rahat saapuvat tilillesi aivan pian.

Tekstiviestitse lähetettävä hakemus on pääpiirteittäin samanlainen kuin nettihakemuskin, mutta se ei vaadi hakijaltaan erillistä tunnistautumista. Tekstarihakemus saadaan vireille vain yhdellä tekstiviestillä lainapalvelun hakemuksia vastaanottavaan numeroon. Vastauksena tähän saat pian pyynnön lähettää lisätietoja itsestäsi, jotta yritys voi muodostaa lainapäätöksen. Mikäli kaikki meni hyvin, ja yritys päättää myöntää haluamasi summan lainaa sinulle, saat viestin jossa kerrotaan pikavippi 100 euroa siirtyneen tilillesi. Yksi vinkki lainahakemuksen käsittelyn nopeuttamiseen on lähettää se kyseisen yrityksen työaikojen puitteissa, jolloin paikalla on heti asiakaspalvelija käsittelemässä hakemustasi.