Kun tarvitaan lainaa 8000 euroa nopeasti ja ilman vakuuksia, kulutusluotot ovat erinomainen vaihtoehto. 8000 euron lainasumma riittää jo suurienkin kotitalouden äkillisten menojen paikkaamiseen, tai vaikkapa kodin remonttiin tai auton vaihtoon. Tämä artikkeli kertoo kuinka saada lainaa 8000 vakuudettomasti tilille jo saman päivän aikana.

Lainaa 8000 euroa kätevästi kulutusluottona

Kulutusluotot ovat noin 1000 – 30 000 euron suuruisia lainoja varten kehitetty lainamuoto, jota myöntää suomessa useat laina-alan liikeyritykset ja pankit. Useimmat kulutusluotot, joita voidaan hakea yksityisiltä liikeyrityksiltä, ovat vakuudettomia ja takaajattomia, mutta pankit voivat myöntää myös vakuudellisia kulutusluottoja. Kulutusluotot ovat tulleet suosituksi lainamuodoksi mm. auton hankkimiseen tai kodin remontointiin, sillä niiden lainasummat ja takaisinmaksuajat ovat hyvin joustavia, ja korot verrattain edullisia, varsinkin kun alalle on virrannut viime vuosina paljon uusia yrityksiä kilpailua tiukentamaan. Vakuudettomuuden ansiosta kulutusluotot voidaan myöntää hyvinkin nopeasti. Parhaimmillaan saat lainaa 8000 euroa tilillesi jo samana päivänä, sillä työlästä ja aikaavievää byrokratiaa on vähemmän ilman vakuuksia. Luonnollisesti vakuudettomuus näkyy lainan hinnassa hieman korkeampana korkona, mutta hyvällä ja huolellisella lainavertailulla lainan kustannukset voidaan saattaa minimiin, ja voit ottaa lainaa 8000 euroa markkinoiden edullisimpaan hintaan.

Koska kulutusluotot eivät vaadi hakijaltaan vakuuksia, on yrityksen saatava tietää hakijan maksukyky muilla keinoin. Käytännössä ainoita ehtoja saada lainaa 8000 euroa kulutusluottona ovat riittävän varmalla pohjalla oleva työsuhde, vakituiset tulot, puhtaat luottotiedot sekä hakijan riittävä ikä. Riittävä ikä ei tosin automaattisesti tarkoita 8000 euron lainasummassa 18 –vuotta, vaan monet yritykset myöntävät lainaa 8000 euroa vasta 20 – 25 vuotiaille. Mikäli olet ikäsi suhteen riskivyöhykkeellä, kannattaa varmistaa alaikäraja lainan myöntämiselle kunkin yrityksen lainaehdoista lainavertailua tehdessä. Kulutusluotoilla saattaa olla myös muita ehtoja, kuten vakituinen osoite suomessa ja suomen kansalaisuus, mutta ne ovat yrityksestä riippuvia, joten ne kannattaa katsoa erikseen yrityksen verkkosivustolta ja lainaehdoista.

Laadi suunnitelma ja ota lainaa 8000 euroa riskittömästi

Mitä suurempaa lainasummaa haetaan, sitä tärkeämpää on suunnitella laina tarkasti etukäteen. Myös lainojen vertailu sujuu nopeammin, kun tiedossasi on tarkasti tarvittava lainasumma ja laina-aika, jolloin voit keskittää vertailun vain tietyn suuruisiin lainoihin tietyllä maksuajalla. Hyvä pohja lainan haikemiselle luodaan suunnittelemalla erityisesti takaisinmaksuaikataulu, joka tapahtuu tyypillisesti määrittämällä omiin tuloihin sopiva kuukausierä, josta määräytyy sitten laina-aika vuosina. 8000 euron kulutusluotoille laina- aikaa myönnetään vuodesta jopa kahteentoista vuoteen saakka, joten laina voidaan ottaa joko rennosti pienellä kuukausierällä ja pitkällä laina-ajalla, tai vaihtoehtoisesti suuremmalla kuukausierällä ja lyhyehköllä maksuajalla. Jos vakituiset tulosi ovat kunnossa, voit kenties ottaa lainaa 8000 euroa tiukemmallakin maksuajalla, mutta älä kiristä omaa talouttasi ahdingolle liian tiukalla maksuaikataululla.

Lainasumma puolestaan on hyvä laskea mahdollisimman tiukaksi, jotta lainaa ei tarvitse ottaa turhaan. Tarvitsetko juuri lainaa 8000 euroa, vai riittäisikö pienempi laina? Muista kuitenkin varata lainaa niin paljon, että se riittää kattamaan koko rahan tarpeen, oli kyseessä sitten kodin remontointi tai auton hankinta. Lainasumma on usein säädettävissä kymmenien tai satojen eurojen tarkkuudella oikeaksi, joten mitä tarkemmin osaat määrittää todellisen tarpeen, sen parempi. Myös mahdolliset omat säästöt on hyvä ottaa summaan mukaan ainakin osaksi, sillä omien säästöjen käyttäminen on luonnollisesti edullisempaa kuin lainaaminen ulkopuoliselta yritykseltä.

Tee lainavertailu ja löydä lainaa 8000 euroa edullisesti

Pikavippien ja kulutusluottojen yhteydessä painotetaan usein vertailun merkitystä – eikä suotta, koska hyvällä ja huolellisella vertailulla voit säästää 8000 euron lainasummassa jopa satoja euroja. Liian usein tehdään se virhe, että laina haetaan ensimmäinsen mainoksen perusteella, vaikka todennäköisesti lainavertailulla löytyisi vieläkin halvempia lainantarjoajia. Siksi järkevään lainanhakuprosessiin vertailu kuuluu yhtenä tärkeimmistä osista edullisen lainan saamiseksi.

Suomessa on jonkin verran yrityksiä, jotka myöntävät lainaa 8000 euroa, mutta niitä on silti huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi pikavippiä myöntäviä yrityksiä. Sen takia vertailu onkin helppo suorittaa esimerkiksi katsomalla tämän sivuston lainavertailutaulukosta lainaa tarjoavat yritykset ja tämän jälkeen klikata heidän omille kotisivuilleen suorittamaan tarkempaa hintojen laskentaa. Yrityksillä on lähes aina sivustollaan jonkinlainen lainalaskuri, jolla voit näppärästi katsoa lainan hinnan euroina haluamallasi maksuajalla. Samalla kun olet yrityksen sivustolla, on hyvä lukaista kunkin yrityksen lainaehdot, jotta tiedät millä ehdoilla yritys on valmis myöntämään lainaa 8000 euroa. Tässä vaiheessa kannattaa tarkastaa yrityksen sivustolta myös muut lainan yksityiskohdat, mikäli sinulla on joitain lisävaatimuksia, kuten tietty alaikäraja lainan hakijalle.

Hae lainaa 8000 euroa puhelinsoitolla tai nettihakemuksella

Yritykset myöntävät lainaa 8000 euroa pääsääntöisesti joko netissä täytettävällä virtuaalisella hakemuksella, tai puhelinsoitolla yrityksen asiakaspalvelijalle. Puhelinsoittohakemuksen tekeminen on hakijalle hyvin yksinkertaista: tarvitaan vain yrityksen puhelinnumero ja hakemus voidaan tehdä suoraan puhelinkeskustelussa yrityksen työaikana. Varsinkin vanhemman väestön keskuudessa puhelinsoittohakemusta suositaan sen luottamusta luovan vaikutuksen ja ennen kaikkea helppouden takia. Toisaalta nettihakemus on nopea keino hakea lainaa 8000 euroa, ja hakemus voidaan jättää vaikka yrityksen henkilökunta ei olisikaan töissä. Tosin jokainen hakemus käsitellään manuaalisesti ja asiakaskohtaisesti, joten vaikka hakemus jättäisiin yöaikaan, se käsitellään vasta seuraavana työpäivänä. Kun hakemus on laitettu vireille, yritys alkaa käsittelemään sitä ja tiedottaa siitä seuraavaksi luottopäätöksen lainan hakijalle. Luottopäätöksestä selviää, onko yritys valmis myöntämään sinulle lainaa 8000 euroa, vai jouduttiinko hakemuksesi jostain syystä hylkäämään. Jos hakemuksesi saa hyväksyvän luottopäätöksen, tilillesi siirretään hyvin pian lainaa 8000 euroa. Mahdolliseen hylkäykseen voi olla syynä mm. liian epävakaa tulotilanne, puutteelliset luottotiedot tai riittämätön ikä.