Oli suunnitelmissasi sitten auton hankinta tai kodin remontointi, 9000 euron lainasummalla saa suuriakin toiveita toteen. Viimeaikoina kun kulutusluottojen korot ovat tippuneet lähes puoleen entisestä, niistä on tullut varteenotettava vaihtoehto myös pidempiaikaiseen rahan lainaamiseen. Tässä artikkelissa perehdytään hieman siihen, kuinka haetaan lainaa 9000 euroa järkevästi vakuudettomana kulutusluottona suoraan tilille.

Kulutusluotot ovat moniin tarpeisiin soveltuvia pikalainoja, joita myöntävät suomessa useat yritykset yksityisistä rahoitusalan yrityksistä pankkeihin. Kulutusluottoja on käytännössä kahdenlaisia: netistä haettavia vakuudettomia kulutusluottoja, ja pankkien myöntämiä vakuudellisia kulutusluottoja. Pankkien myöntämät kulutusluotot eroavat vakuudettomista kulutusluotoista niin, että ne on usein nimetty tietyn käyttökohteen mukaan, kuten ”autolaina” tai ”remonttilaina”. Koska pankkien myöntämän kulutusluotot ovat vakuudellisia, niitä ei voida varsinaisesti kutsua enää pikalainoiksi, joten keskitymme tässä artikkelissa käsittelemään pääasiassa sitä, kuinka saada lainaa 9000 euroa vakuudettomana kulutusluottona.

Lainaa 9000 euroa samana päivänä tilille

Kulutusluottojen parhaimpiin etuihin kuuluu sen nopeus. Parhaimmillaan yritykset lupaavat siirtää tilillesi lainaa 9000 euroa muutamien tuntien kuluessa hakemuksen lähettämisestä, mutta takaavat lainapäätöksen saapuvan saman päivän aikana. Nopeus on eduksi, varsinkin jos suunnittelit ottavasi lainaa 9000 euroa jonkun äkillisen ja arvaamattoman menon korjaamiseksi. Toinen suuri etu kulutusluotoissa on niiden joustavuus eri tarpeisiin. Lainasumma on useimmilla kulutusluottoa tarjoavilla yrityksillä vapaasti säädettävissä kymmenien tai satojen eurojen tarkkuudella vastaamaan vain tarvetta, jotta lainaa ei tarvitse suotta ottaa liikaa. Myös maksuaikaa on tarjolla noin vuodesta jopa kahteentoista vuoteen saakka, joten voit valita, haluatko maksaa lainan ahkerasti suurilla kuukausierillä, vai rennosti ja huolettomasti pidemmällä laina-ajalla ja pienemmillä kuukausierillä. Nämä tekevätkin kulutusluotosta joustavan ja monikäyttöisen lainavaihtoehdon lähes mihin vain tarpeeseen, missä vain elämäntilanteessa.

Millä ehdoilla lainaa 9000 euroa myönnetään?

Tämän kaltaisissa vakuudettomissa kulutusluotoissa yrityksen on saatava ilman vakuuksia riittävää näyttöä sille, että hakija pystyy maksamaan lainan varmasti takasin. Yritysten myöntäessä lainaa 9000 euroa, he arvostavat pitkäikäistä ja vakaalla pohjalla olevaa työsuhdetta ja tietenkin vakituisia tuloja. Muita edellytyksiä lainan saamiseksi ovat mm. puhtaat luottotiedot sekä riittävä ikä, joka ei kulutusluottojen ollessa kyseessä tarkoita automaattisesti 18 –vuotta, vaan useilla yrityksillä ikäraja lainan myöntämiseksi onkin 20 – 25 vuotta. Ehdot lainan saamiseksi vaihtelevat hieman yrityksittäin, joten ne kannattaakin tarkastaa vertailuvaiheessa aina yritysten omilta verkkosivuilta löytyvistä lainaehdoista ennen kuin haet lainaa 9000 euroa.

Hyvällä suunnittelulla lainaa 9000 euroa varmalla pohjalla

Aikoessasi hakea lainaa 9000 euroa kulutusluottona, hyvällä suunnittelulla voidaan tehdä lainan ottamisesta mahdollisimman riskitöntä, ja samalla säästää lainan loppukustannuksissa. Suunnittelussa erityistä huomiota kannattaa kiinnittää lainan tarpeen kartoittamiseen mahdollisimman tarkasti, sekä tietenkin omiin tuloihin sopivan takaisinmaksusuunnitelman laatimiseen. Kun lainasummaa lähdetään miettimään, on tärkeä mitoittaa summa tarpeen mukaan. Ymmärrettävästi esimerkiksi remontin kustannuksia voi olla vaikea ennustaa etukäteen, mutta mitä tarkemmin tiedät lainasumman, sen parempi.

Muista kuitenkin lainasummaa valittaessa ottaa tarpeeksi varaa yllätyksille, sillä liian pieneksi jääneen lainasumman paikkailu pienemmällä pikavipillä voi johtaa ongelmiin.

Maksuaikataulun suunnittelussa tärkeimpänä tekijänä ovat omat kuukausittaiset tulot. Useimiten lainalaskureissa näytetään suoraan lainan kuukausittaisen lyhennyserän pituus halutulla summalla ja maksuajalla, joten kun tiedät kuinka paljon kuukausituloissasi on ylimääräistä, voit suunnitella sopivan laina-ajan sen mukaisesti. Vältä kuitenkin turhaa riskinottoa laina-ajan suhteen, sillä maksuaikaa on saatavilla runsaasti. Toisaalta hyvät kuukausitulot omaavan henkilön olisi edullisinta maksaa laina takaisin mahdollisimman nopealla aikataululla, mikäli siihen on mahdollisuus.

Vertaile itsellesi lainaa 9000 euroa edullisesti

Kun etsitään lainaa 9000 euroa, lainavertailu on koko lainaprosessissa se vaihe, jossa suurin säästö saadaan aikaan pienimmällä työllä. Kunhan suunnittelu on tehty huolellisesti, vertailu on nopea suorittaa, sillä voit keskittyä vertailemaan lainoja vain tietyllä maksuajalla ja näet välittömästi eri yritysten väliset hintaerot. Tämän kokoisia kulutusluottoja tarjoavia yrityksiä ei ole suomessa kovinkaan paljon, joten aikaa yksityiskohtaiselle vertailulle jää runsaasti. Siksi kannattaakin aloittaa vertailu esimerkiksi tämän sivuston lainavertailutaulukosta, josta pääset klikkaamaan itsesi yritysten omille kotisivuille. Lähes jokaisella lainaa 9000 euroa myöntävällä yrityksellä on sivustollaan käytössä jonkinlainen lainalaskuri, jossa voit säätää lainasumman ja kuukausierän suunnitelmiisi sopivaksi ja näet lainan lopullisen hinnan euroina sekä maksuajan kokonaisuudessaan. Samalla kun suoritat lainojen hintavertailua, on hyvä ottaa huomioon myös muut vertailuun vaikuttavat tekijät, kuten yrityksen alaikäraja lainan myöntämiselle, yrityksen aikaisempien asiakkaiden kokemukset palvelusta ja yleinen luotettavuus sekä vakavaraisuus. Lainaehdoista selviää edellytykset, joilla yritys myöntää lainaa 9000 euroa, kuten vaikkapa lainan myöntämisen alaikäraja. Mikäli olet alle 25 –vuotias, on ikäraja hyvä tarkastaa jokaisesta yrityksestä erikseen ennen kuin haet lainaa 9000 euroa. Asiakastyytyväisyyteen ja palvelun laatuun liittyvät seikat voit puolestaan tarkastaa esimerkiksi netin keskustelupalstoilta.

Hae lainaa 9000 euroa puhelimitse tai netissä

Kun vertailu on suoritettu ja omiin suunnitelmiin sopiva kulutusluotto on valittu, on viimeisenä askelena jäljellä enää lainahakemuksen lähettäminen. Yritykset myöntävät lainaa 9000 euroa käytönnässä kahdella tavalla: netissä täytettävällä hakemuksella ja puhelinsoitolla tehtävällä hakemuksella. Harvemmin kuitenkaan kulutusluottoja myönnetään pikavipeistä tutulla tekstiviestillä, vaan puhelinhakemus ja nettihakemus ovat pitäneet pintansa suosituimpina hakutapoina. Puhelinsoittohakemuksen suurimpina etuina on sen luotettavuus, sillä asiat hoidetaan suoraan yrityksen asiakaspalvelijan kanssa, joka nostaa luottamusta yritystä kohtaan. Samalla puhelinsoitto on helppo, sillä hakijan tarvitsee tietää ainoastaan yrityksen puhelinnumero, ja voit hakea lainaa 9000 euroa yhdellä soitolla. Toisaalta nettihakemus on taas nopea vaihtoehto, ja se voidaan lähettää vaikka yrityksen työaikojen ulkopuolella. Tosin hakemuksen käsitellään yksilöllisesti aina ennen lainan myöntämistä, joten yöllä lähetettyyn hakemukseen saat vastauksen vasta aamulla. Vastauksen lainahakemukseen saa tyypillisesti muutamien tuntien kuluessa hakemuksen jättämisestä, ja se on nimeltään luottopäätös. Luottopäätöksestä selviää, onko yritys valmis myöntämään sinulle lainaa 9000 euroa, vai jouduttiinko hakemuksesi syystä tai toisesta hylkäämään. Paremmat tiedot yritysten eri hakumenetelmistäm ja hyvät ohjeet hakemuksen jättämiseen kummallakin hakutavalla löytyvät aina yrityksen omilta verkkosivustoilta.