Arvaamattoman äkillisen menon kuittaamiseksi tarvitaan rahaa nopeasti, ja mikäli omat säästöt näyttävät nollaa, ainoa vaihtoehto on ottaa lainaa. Kulusluotot ovat nopeaan lainanottoon kehitetty uusi lainamuoto, jonka nopeuden takaa sen vakuudettomuus sekä helppo haettavuus netissä tai tekstiviestillä. Tämä artikkeli keskittyy siihen, mitä tarvitaan kun halutaan hakea lainaa 7000 euroa kulutusluottona nopeasti tilille.

Lainaa 7000 euroa kulutusluottona

Kulutusluotot ovat 1000 – 10 000 euron lainasummiin keskittyviä pikalainoja, joiden päävalttina on vaivattomuus ja helppous. Kulutusluottoa myöntää suomessakin useat pienemmät ja suuremmat laina-alan liikeyritykset, joten valinnan varaa on ja vertailu on noussut yhä suurempaan rooliin lainaprosessissa. Kulutusluotot ovat myös pääsääntöisesti vakuudettomia ja takaajattomia, joka tekeekin lainan hakemisesta jouhevaa ja nopeaa, kun sen suurempia papereiden allekirjoituksia ei tarvita, vaan yritykset voivat myöntää lainaa 7000 euroa vain nettihakemuksen tai puhelinsoiton perusteella. Toisaalta myös pankit myöntävät kulutusluottoja jopa kymmeniin tihansiin euroihin saakka, mutta niiden saamiseksi tarvitaan esimerkiksi omistusasunto tai vastaava fyysinen omaisuus vakuudeksi, joten varsinaisesti niitä ei voida kutsua pikalainoiksi. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin siihen, kuinka saat lainaa 7000 euroa pikalainana tilille, silloin kun äkilliset menot yllättävät.

Ota lainaa 7000 euroa harkiten ja suunnitellusti

Kun lainasumma on suuri, lainan hakemisessa maltti on valttia. Hätiköinti lainan suunnitteluvaiheessa voisi johtaa myöhemmin talousongelmiin, joten suosittelemme käyttämään kiireestä huolimatta hieman aikaa lainan yksityiskohtien suunnitteluun. Lainan suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon erityisesti maksuaikataulu, sekä tietenkin tarkka lainasumma. Lainasumma onkin usein vaikein suunniteltavista asioista, sillä tämän kokoluokan lainassa rahan tarvetta voi olla vaikea hahmottaa tarkkaan. Olisi kuitenkin hyvä ennakoida lainan tarve mahdollisimman tarkasti, sillä yritykset myöntävät lainaa kymmenien tai satojen eurojen tarkkuudella, jolloin voit ottaa lainaa vain oikeasti tarvitsemasi summan. Älä kuitenkaan kiristä lainaa liian tiukalle, sillä mikäli laina ei riitäkään rahoittamaan tarvetta, sitä joudutaan usein paikkaamaan pienemmällä pikalainalla mikä ei ole lainkaan hyvä asia.

Takaisinmaksuaikataulun suunnittelussa puolestaan täytyy huomioida ennenkaikkea odotettavissa olevat tulosi, eli takaisinmaksukykysi. Maksuaikojen puolesta kulutusluotot ovat hyvin joustava lainamuoto: yritykset myöntävät lainaa 7000 euroa vuodesta jopa kymmeneen vuoteen saakka. Siksipä voitkin mitoittaa laina-ajan juuri omiin tuloihisi sopivaksi, jolloin kuukausierä ei vaaranna talouttasi. Luonnollisesti hyvät tulot omaaville henkilöille edulliseksi tulisi maksaa laina takaisin mahdollisimman pian.

Ennen lainan vertailua ja hakemisesta on hyvä tutustua myös siihen, mitä tarvitaan kun haetaan lainaa 7000 euroa. Koska kulutusluotot ovat pääosin vakuudettomia, yrityksen täytyy voida luottaa hakijaan muilla keinoilla. Kulutusluottoa haettaessa yritys selvittää tulosi ja yrityksestä riippuen myös luottotiedot. Jos sinulla on hyvät vakituiset tulot, vankalla pohjalla oleva työsuhde sekä puhtaat luottotiedot, seuraava tarvittava edellytys on riittävä ikä. Yritykset voisivat periaatteessa myöntää lainaa 7000 euroa jo heti 18 vuotta täyttäneille, mutta useimmat yritykset pitävät alaikärajansa noin 20-25 vuoden välillä. Myös muita ehtoja lainan saamiselle on, kuten vakituinen asuinpaikka suomessa tai suomen kansalaisuus, mutta ne ovat paljolti yrityksestä riippuvia, joten edellytykset lainan saamiseksi kannattaa tarkastaa vielä erikseen kaikkien yritysten lainaehdoista ennen kuin haet lainaa 7000 euroa.

Vertaile huolellisesti ja ota lainaa 7000 euroa edullisesti

Mitä suuremmista lainasummista puhutaan, sitä tärkeämpää on vertailu lainayritystä valittaessa. Ottaessasi lainaa 7000 euroa, hyvin tehdyllä vertailulla voit säästää helposti satoja euroja lainan loppukustannuksista. Vertailu pitää sisällään yksinkertaisimmillaan vain eri yritysten hintojen selvittämisen halutulle laina-ajalle ja maksuerille. Siksi ennen vertailua on hyvä olla mahdollisimman tarkasti tiedossa oma takaisinmaksusuunnitelmasi ja lainasumma. Vakuudetonta kulutusluottoa myöntää suomessa jonkin verran yrityksiä, mutta kuitenkin vähemmän kuin pikavippejä, joissa vertailu edellyttää jo ehdottomasti ulkopuolisen apuvälineen käyttöä. Kulutusluottoja vertaillessa on hyvä katsastaa tältä sivustolta tekemämme listaus, johon on kerätty muutamia lainantarjoajia, jotka myöntävät lainaa 7000 euroa vakuudettomasti pikalaina-periaatteella. Näihin yrityksiin on hyvä tutustua vielä tarkemmin heidän omilla sivustoillaan, jossa voit laskea kuukausierän hinnan haluamallesi lainasummalle ja maksuajalle lainalaskurilla. Samalla kannattaa perehtyä kunkin yrityksen lainaehtoihin, jotta saat käsityksn siitä, millä ehdoilla yritys on valmis myöntämään lainaa 7000 euroa. Jos sinulla on jonkinlaisia erityisvaatimuksia lainantarjoajalle, kuten vaikkapa maksimissaan 20 vuoden alaikäraja, on tämä hyvä huomioida tässä kohtaa vertailua.

Luonnollisesti päähuomion keskittyessä hinnan vertailuun, on hyvä ottaa huomioon myös muut vertailtavat tekijät, kuten yrityksen vanhojen asiakkaiden kokemukset sekä sen saavuttama yleinen luotettavuus ja vakavaraisuus. Nämä asiat selviävät helposti vaikkapa netin keskustalupalstoja selaamalla, joskin pieni itsekritiikki on hyvä muistaa anonyymejä keskustelupalstoja lukiessa. Tämä puoli vertailusta takaa sen, että saat lainaa 7000 euroa luotettavalta yritykseltä, ja lainan takaisinmaksu sujuu jouhevasti ilman ongelmia.

Lainaa 7000 euroa nettihakemuksella tai puhelinsoitolla

Kun vertailu on suoritettu, ja omiin tarpeisiisi sopiva lainayritys on valittu, on jäljellä enää hakemuksen jättäminen. Useimmat yritykset myöntävät lainaa 7000 euroa joko netissä täytettävällä hakemuslomakkeella tai puhelinsoitolla.Vaikka pikavippejä myönnetäänkin paljon tekstiviestillä, suurissa kulutusluototoissa puhelinsoitto ja nettihakemus ovat vakiintuneet käytetyimmiksi hakutavoiksi. Monet tykkäävät hakea lainaa 7000 euroa puhelinsoitolla, sillä puhuminen yrityksen asiakaspalvelijan kanssa luo luottamusta yritykseen, ja hakemuksen tiedot menevät heti perille puhelimessa keskusteltaessa. Toisaalta taas verkkohakemuksen etuihin kuuluu sen helppous ja nopeus, ja hakemus voidaan jättää käsiteltäväksi vaikka yrityksen työaikojen ulkopuolella. Hakemuksen jättämisen jälkeen yritys käsittelee sen asiakaskohtaisesti, ja ilmoittaa luottopäätöksen hakijalle yleensä saman päivän aikana. Luottopäätöksestä selviää, onko yritys päättänyt myöntää sinulle lainaa 7000 euroa, vai jouduttiinko hakemuksesi hylkäämään. Tarkemmat tiedot hakutavoista ja itse hakemuksen tekemisestä löytyvät aina yrityksen verkkosivuilta.