Varmasti jokaiselle meistä on tullut elämässään eteen tilanne, jossa jokin akuutti meno tarvitsisi nopeaa rahoitusta, ja kun omia säästöjä ei ole tilillä, ainoaksi vaihtoehdoksi jää lainan ottaminen. Tässä tekstissä käsittelemme sitä, mitä tarvitsee tietää hakeakseen lainaa 6000 euroa nopeasti kulutusluottona suoraan tilille.

Kulutusluotoilla tarkoitetaan noin 1000 – 10 000 euron suuruisiin lainasummiin kohdistuneita pikalainoja, joiden nopeuden ja jouhevuuden taustalla on niiden vakuudettomuus ja takaajattomuus. Voit hakea lainaa 6000 euroa nykyään kulutusluottona ilman minkäänlaisia vakuuksia, joten et tarvitse esimerkiksi omistusasuntoa lainan vakuudeksi kuten tavallisissa pankkilainoissa. Ilman vakuuksia myönnettävään lainaan edellytyksenä ovat käytännössä ainoastaan puhtaat luottotiedot sekä riittävä ikä, joka vaihtelee yrityksestä riippuen 18 ja 25 vuoden välillä. Kulutusluottojen yhtenä etuna on niiden poikkeuksellinen joustavuus. Lainasumma on lainapaikasta riippuen kymppien tarkkuudella säädettävissä omaan tarpeeseen sopivaksi, ja laina-aikaakin on saatavissa muutamista kuukausista useisiin vuosiin saakka, joten laina voidaan säätää täydellisesti vastaamaan omia tarpeita ja takaisinmaksukykyä.

Suunnittele lainan yksityiskohdat, ja ota lainaa 6000 euroa riskittömästi

Liian usein lainaa haetaan hätäisesti ensimmäisen mainoksen perusteella, joka tuskin on markkinoiden edullisin. Myös suunnittelu jätetään usein puolitiehen, ja se näkyy herkästi myös takaisinmaksukyvyssä sitten, kun takaisinmaksun aika koittaa. Huolellisella lainan yksityiskohtien suunnittelulla tarkoitetaan siis lainasumman laskemista vastaamaan omia tarpeita mahdollisimman hyvin, unohtamatta omiin tuloihin suhteutettua maksuaikaa. Nämä asiat suunnittelemalla saat lainaa 6000 euroa edullisesti ja kun takaisinmaksukyky on turvattu riittävällä maksuajalla, myös lainan riskit saadaan minimoitua.

Lainasummaa pohtiessa on hyvä laskea lainan todellinen tarve mahdollisimman tarkasti. Ottaessasi lainaa 6000 euroa kannattaa miettiä riittääkö summa varmasti vai onko sitä kenties jo liikaa. Myös mahdolliset omas säästöt on tietenkin kannattavaa ottaa ainakin osaksi lainasummaa, sillä luonnollisesti lainaraha tulee kalliimmaksi kuin omat säästöt. Ota siis lainaa niin paljon, että se riittää vaivatta kattamaan rahoitusta vaativan kohteen, mutta vältä liioittelua, sillä jokainen lainattu euro joudutaan maksamaan takaisin korkoineen.

Toinen lainasuunnitelman kulmaikivi on maksuaika. Maksuaika on tärkeää mitoittaa omiin tuloihin niin, että liian tiukka aikataulu ei pääse sotkemaan talouttasi, mutta takaisinmaksu ei turhaan pitikity liikaa. Hyvät vakituiset tulot omaavat henkilöt voivat kenties ottaa lainaa 6000 euroa hieman tiukemmalla muutaman kuukauden maksuajalla, mutta epävärmassa tilanteessa maksuaikaa voi ottaa vaikkapa useamman vuoden ja maksaa lainaa huolettomasti pienissä pätkissä takaisin. Yleensä lainayritykset laskuttavat näin suuren lainasumman kuukausierissä tasaisesti koko laina-ajan ajan.

Huolellinen vertailu tuo lainaa 6000 euroa edullisesti

Kulutusluottojen yhteydessä puhutaan usein lainavertailusta ja sen merkityksestä. Kun olet aikeissa ottaa lainaa 6000 euroa, vertailulla on suuri vaikutus lainan lopullisiin kustannuksiin, mikäli osaat tehdä vertailun oikein. Vertailussa luonnollisesti päähuomio keskittyy lainojen korkojen vertailemiseen, mutta on hyvä ottaa huomioon myös yrityksen saama yleinen luotettavuus sekä vakavaraisuus ennen lopullisen päätöksen tekoa.

Vertailu on helpointa aloittaa valmiilla vertailutyökalulla, kuten esimerkiksi tältä sivustolta löytyvällä valmiilla lainavertailutaulukolla. Olemme listanneet lainaa 6000 euroa tarjoavia yrityksiä näppärään hintajärjestykseen, josta näet nopeasti edullisimman yritykset. Seuraavaksi kannattaa käydä vielä tarkastamassa lainan lopullinen hinta yrityksen omilta verkkosivuilta, ja lukaista samalla lainaehdot, jotta tiedät millä ehdoilla yritys on valmis myöntämään lainaa 6000 euroa. Lainaehdoista käy ilmi myös lainantarjoajan ikäraja lainan myöntämiselle, mikä on hyvä ottaa huomioon mikäli olet alle 25 vuotias.

Lainaa 6000 euroa tilille tekatarilla tai nettihakemuksella

Voit hakea lainaa 6000 euroa joko netissä täytettävällä hakemuksella, tai kätevästi tekstiviestillä. Osa yrityksistä tarjoaa kulutusluoton hakemiseen myös puhelinsoittohakemusta, mutta nettihakemus ja tekstiviesti ovat viime aikoina nousseet yleisimmiksi hakutavoiksi. Nettihakemuksen parhaimpina puolina ovat sen nopeus ja turvallisuus. Turvallisuudessa tarkoitetaan sitä, että jotkut yritykset ottavat tekstiviestihakemuksista erillisiä viestimaksuja, joita nettihakemuksissa ei peritä. Toki viestimaksut ovat verrattain pieniä ja ne lukevat lainaehdoissa, mutta jos käytössäsi on nettiyhteydellä varustettu tietokone, suosittelemme käyttämään vaivatonta nettihakemusta lainan hakemiseen.

Nettihakemus tehdään aina yrityksen omilla kotisivuilla. Hakiessasi lainaa 6000 euroa nettihakemuksella, ensimmäiseksi sinua pyydetään tunnistautumaan palveluu, jotta yritys varmidtuu henkilöllisyydestäsi. Tämä onnistuu pääsääntöisesti henkilökohtasilla verkkopankkitunnuksilla. Tunnistautumisen jälkeen täytetään hakemukseen muutamia yrityksen vaatimai tietoja, ja hakemus on valmis lähetettäväksi. Hakemuksen käsittely yrityksessä kestää tyypillisesti kymmenestä minuutista tuntiin, jonka jälkeen sinulle toimitetaan lainapäätös. Lainapäätöksestä selviää, onko yritys halukas myöntämään sinulle lainaa 6000 euroa, vai hylättiinkö hakemuksesi. Hyväksytyn päätöksen tullessa tilillesi siirretään lainaa 6000 euroa pian, useimiten muutamien minuuttien kuluessa.

Tekstiviesti ja puhelinsoitto noudattavat samaa kaavaa kuin nettihakemuskin, tosin niissä tunnistautumiseksi riittää usein vain sosiaaliturvatunnus ja puhelinliittymän tiedot. Tekstarihakemuksen lähettämiseksi tarvitsee tietää yrityksen tekstiviestinumero sekä viestin sisältö. Nämä tiedät löytyvät helposti yrityksen verkkosivuilta tai mainoksista. Hakemus saadaan yleensä avattua hyvinkin lyhyellä viestillä, jonka jälkeen tulee lähettää pyydettyjä tietoja, jotta yritys voi tehdä lainapäätöksen. Lainapäätöksen saapuessa saat tietää hyväksyttii nkö hakemuksesi, ja onko yritys päättänyt myöntää sinulle lainaa 6000 euroa. Mikäli lainapäätös on hylkäävä, syynä voi olla mahdollisesti maksuhäiriömerinnät tai liian nuori ikä.

Hakemuksen lähettämisessä ajoituksella on suuri vaikutus käsittelyn nopeuteen: jos lähetät hakemuksen yrityksen työaikojen puitteissa, henkilökunta alkaa käsittelemään hakemustasi todennäköisesti heti, ja sitä nopeammin saat tilillesi lainaa 6000 euroa.