Auton vaihdelaatikon hajoaminen, kodinkoneen uusiminen tai vaikkapa rästiin jäänyt lasku ovat sellaisia asioita, joiden hoitamiseksi nopea ja vakuudeton pikalaina olisi erinomainen vaihtoehto. Tällaisia tilanteita varten on kehittynyt lainamarkkinoille aivan uusi lainamuoto, kulutusluotot. Tässä tekstissä perehdymme syvemmin siihen, mitä ovat kulutusluotot ja kuinka voit ottaa lainaa 5000 euroa järkevästi hyvän suunnitelman ja vertailun avulla, ja näin minimoida lainan ottamisen riskit.

Halutessasi ottaa lainaa 5000 euroa pikalainana, kulutusluotot ovat oikea ratkaisu. Kulutusluotoilla tarkoitetaan yleensä vakuudettomia muutamien tuhansien eurojen pikalainoja, jotka ovat kätevästi haettavissa netin kautta tai tekstiviestillä nopeasti suoraan tilille. Toisaalta myös pankit myöntävät vakuudellisia kulutusluottoja, joilla voidaan saada lainaa jopa kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Nämä kuitenkin vaativat hieman enemmän aikaa ja vaivaa vakuuksien arviointien takia, joten varsinaisiksi pikalainoiksi näitä ei voida kutsua. Tässä artikkelissa keskitymmekin enimmäkseen siihen, kuinka haet lainaa 5000 euroa pikalainana nopeasti ja vakuudettomasti.

Kulutusluottojen korot ovat olleet suuressa murroksessa viimeisten vuosien aikana, kun alalle on tullut kymmeniä uusia lainantarjoajia. Korot ovat lähes puolittuneet, verrattuna 2000 –luvun alun korkotasoon, samaan aikaan kun maksuaikoja on muokattu joustavammiksi ja asiakkaille on tuotu enemmän vaihtoehtoja lainan hakemiseksi. Hakiessasi lainaa 5000 euroa, voit valita maksuajaksi käytännössä vapaasti noin kuukauden ja viiden vuoden väliltä sellaisen maksuaikataulun, joka sopii omiin tuloihisi. Maksuaika jaetaan tyypillisesti sopiviin kuukausieriin laina-ajan mukaan, mutta myös lainaerät ovat itse muokattavissa. Kun otat lainaa 5000 euroa pidemmille maksuajoille, tiukemman tilanteen tullen voit vaikkapa lykätä takaisinmaksua joidenkin kuukausien kohdalla, ja suunnitella lainan takaisinmaksua uudelleen. Siksi kulutusluotto on myös äärimmäisen joustava ratkaisu äkillisten menojen kuittaamiseen.

Suunnittele lainasi ja ota lainaa 5000 euroa turvallisesti

Kun olet aikeissa ottaa lainaa 5000 euroa, on hyvä varata hieman aikaa huolellisten alkusuunnitelmien tekemiseen, jolloin saat lainan edullisesti ja ennen kaikkea turvallisuudesta tinkimättä. Lainan suunnittelussa tulisi ottaa huomioon itse lainasumma, maksuaika ja maksuerät. Toki ensimmäinen asia on määritellä tarkasti, mihin kohteeseen aiot käyttää lainaa 5000 euroa? Olkoon käyttökohde sitten kodin remontointi, auton hankinta tai vaikka rästiin jääneet laskut, on hyvä laskea tarve mahdollisimman tarkasti, jotta voit ottaa lainaa juuri sen verran kuin tarvitset. Tarvitsetko lainaa 5000 euroa, vai onko se liikaa, tai kenties liian vähän? Lainasumman mitoituksessa on tärkeää muistaa ottaa lainaa niin paljon, että se riittää kattamaan tarpeen kokonaan, mutta luonnollisesti liikaa varaa ei kannata jättää, koska jokaisesta laina- eurosta maksetaan korkoa. Samaan laskelmaan on hyvä ynnätä mahdolliset omat säästöt, sillä omien säästöjen käyttäminen ainakin osana lainasummaa on tietenkin lainan loppukustannuksia ajatellen kannattavaa. Liian pienilainasummakin saattaa tulla ongelmaksi, jos se ei riitäkään koko tarpeen tyydyttämiseksi, vaan sen päälle joudutaan ottaa toinen pienempi pikalaina.

Maksuaika puolestaan riippuu täysin omasta maksukyvystäsi. Jos vakituiset tulot ovat kunnossa, voit ottaa lainaa 5000 euroa muutamien kuukausienkin maksuajalla, mutta lainaa myönnetään myös useiksi vuosiksi, joten liian tiukkaa aikataulua ei kannata ottaa. Luonnollisesti maksuaika kannattaa ottaa niin lyhyeksi, kuin uskot saavasi lainan maksettua, mutta vältä turhaa riskinottoa lainasumman ollessa näinkin suuri.

Lainavertailulla lainaa 5000 euroa edullisesti

Kun lainan yksityiskohdat ovat valmiiksi mietittynä, lainavertailun pitäisi sujua kivuttomasti ja helposti, kun voit keskittyä vertailemaan lainaa 5000 euroa tarjoavia yrityksiä juuri omilla maksuajoillasi. Vertailussa huomio keskittyy luonnollisesti edullisimman lainan etsintään, mutta on hyvä katsella hieman myös yritysten saamaa yleistä luotettavuutta sekä vanhojen asiakkaiden kokemuksia palvelusta.
Varsinainan lainan hintavertailu onnistuu käyttäen esimerkiksi tältä sivustolta löytyvää lainavertailua, jon on listattu lainaa 5000 euroa tarjoavia palveluita hintajärjestykseen helppolukuiseen listaan. Samalla pääset klikkaamaan yrityksen omille sivustoille tarkastelemaan tarkempia tietoja lainan lopullisesta hinnasta suhteessa päättämääsi maksuaikaan. Tässä vaiheessa on myös hyvä katsastaa yrityksen lainaehdot, jotta tiedät millaisilla ehdoilla yritys on valmis myöntämään lainaa 5000 euroa.

Kuinka hakea lainaa 5000 euroa netissä tai tekstiviestillä?

Lainan hakemiseen on vakiintunut käyttöön kaksi hakutapaa: netissä täytettävä virtuaalinen lainahakemus sekä matkapuhelimitse tehtävä tekstarihakemus. Monet suosivat nettihakemusta sen nopeuden takia, mutta myös tekstiviestillä on sen vankka käyttäjäkuntansa erityisesti sen nettiriippumattomuuden ja helppouden takia. Useissa yrityksissä voit hakea lainaa 5000 euroa myös puhelinsoitolla tehtävällä hakemuksella, mutta se on viimeisten vuosien aikana alkanut jäädä hieman tehokkaampien vaihtoehtojen varjoon.

Nettihakemuksen täyttäminen aloitetaan valitsemasi yrityksen omilta verkkosivuilta, jossa sinua pyydetään heti ensimmäiseksi tunnistautumaan. Tunnistautumisen avulla yritys voi varmistua hakijan henkilöllisyydestä, ja se tehdään pääsääntöisesti henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia käyttäen. Tunnistautumisen jälkeen vain täytetään hakemuslomakkeeseen yrityksen vaatimat tiedot, ja lähetetään hakemus käsiteltäväksi. Käsittelyaika vaihtelee yleensä muutamista minuuteista tunteihin, jonka jälkeen saat luottopäätöksen. Siitä käy ilmi, onko yritys päättänyt myöntää sinulle lainaa 5000 euroa, vai jouduttiinko hakemuksesi hylkäämään. Hyväksytty hakemus on merkki siitä, että tilillesi siirretään lainaa 5000 euroa muutamien minuuttien sisällä. Hylkypäätökseen voi olla syynä esimerkiksi maksuhäiriömerkinnät rekisterissäsi tai riittämätön ikä.

Tekatarihakemus puolestaan voidaan tehdä vaikka kaupungilla liikkuessa kätevästi matkapuhelimella. Kaikki tiedot hakemuksen tekemiseksi löytyvät vaikkapa yrityksen mainoksista tai verkkosivuilta, joten emme ala käymään hakemusprosessia sen tarkemmin läpi johtuen yritysten hieman erilaisista käytännöistä tekstarihakemuksen tekemisessä. Yksi vinkki hakemuksen käsittelyn nopeuttamiseksi on ajoittaa hakemuksen lähettäminen yrityksen työaikaan. Silloin hakemus pääsee heti käsiteltäväksi, ja he voivat positiivisen lainapäätöksen tullessa myös siirtää lainaa 5000 euroa nopeammin tilillesi.