Kotitaloudessa suuremman luokan äkilliset menot ovat usein vaikeita hoitaa ilman nopeaa lainaa, varsinkaan jos pitkäaikaisia säästöjä ei ole kertynyt. Juuri tällaisiin tilanteisiin tarvitaan nopeaa lainaa 3000 euroa kulutusluoton muodossa, ilman työlästä ja aikaavievää vakuuksien arviointia ja takaajien etsintää.

Kun tarvitaan lainaa 3000 euroa nopeasti, kultusluotot ovat juuri siihen tarkoitukseen luotu ratkaisu. Kulutusluotot ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana yleistynyt vakuudettoman pienlainan muoto, joka on lähes kenen tahansa suomalaisen luottokelpoisen henkilön haettavissa. Pikalainat sopivat nopeutensa ansiosta täydellisesti vaikkapa auton remontin tai erääntyneen laskun kaltaisen äkillisen menon paikkaamiseksi, ja tämän kaiken vaivattomuuden vastapainona on luonnollisesti lainan hieman korkeampi hinta. Viime aikoina kun lainaa 3000 euroa tarjoavia yrityksiä on tullut markkinoille tiuhaan tahtiin, on myös kulutusluottojen korot lähteneet reiluun laskuun. Tämä onkin tuonut kulutusluottorintamalle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ja enemmän varaa valita. Samalla myös huolellisen suunnittelun merkitys koko lainanhakuprosessissa on korostunut, ja perusteellisesta lainavertailusta on tullut entistä tärkeämpää, kun tavoitteena on ottaa lainaa 3000 euroa riskittömästi ja edullisesti.

Suunnittele lainan yksityiskohdat

Kulutusluoton hakeminen on yhtä helppoa kuin minkä tahansa pienen pikavipinkin, mutta suuren lainasumman takia kulutusluoton suunnitteluun ja erityisesti vertailuun on suositeltavaa käyttää riittävästi aikaa, jotta saat lainaa 3000 euroa mahdollisimman pienin kustannuksin ja riskein. Aivan aluksi on hyvä laskea tarvitsemasi lainasumma mahdollisimman tarkasti. Jos otat lainaa 3000 euroa, riittääkö se varmasti, vai onko se liikaa? Lainasumma on hyvä laskea niin, että se on riittävän suuri paikkaamaan rahan tarpeen varmasti, mutta kuitenkin mahdollisimman pieni, sillä kulutusluotto ei ole ”varmuuden vuoksi” lainattuna kovin edullinen.

Kulutusluottona myönnetään lainaa 3000 euroa hyvinkin joustavilla maksuajoilla ja maksuerillä. Jos sinulla on vakituiset tulot, voit kenties ottaa lainaa 3000 euroa lyhyemmällä, muutaman kuukauden maksuajalla ja maksaa lainan muutamassa sopivassa kuukausierässä nopeasti pois.Toisaalta lainaan on saatavissa jopa 5 vuoden laina-aikoja, joten maksu voidaan hoitaa kivuttomasti pienilläkin kuukausierillä. Maksuaikaan pätee samat neuvot kuin lainasummaankin. Ota maksuaikaa niin paljon, että saat lainan maksettua takaisin rasittamatta talouttasi liian tiukille, mutta luonnollisesti mahdollisimman lyhyt laina-aika olisi lainan kokonaiskustannuksia ajatellen positiivinen asia.

Varmista lainan ehdot

Vaikka kulutusluotot ovat luotu olemaan lähes kenen tahansa haettavissa oleva apu äkillisiin menoihin, on niillä silti muutamia edellyksiä, jotka hakijan täytyy täyttää saadakseen lainaa 3000 euroa. Ensimmäiseksi kulutusluottohakemuksesi käsittelyssä yritys tarkastaa luottokelpoisuutesi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos rekisterissäsi on maksuhäiriömerkintöjä, lainahakemus joudutaan mitä ilmeisemmin hylkäämään. Maksuhäiriöt syntyvät esimerkiksi perintään siirtyneestä ja laiminlyödystä laskusta, ja ne pysyvät luottotiedoissa 2-5 vuotta vakavuudesta riippuen. Toinen kulutusluotoissa vaadittu ehdoton edellytys on hakijan ikä. Hakiessasi lainaa 3000 euroa, riittävä ikä ei automaattisesti tarkoita 18 –vuotta, vaan monilla yrityksillä alaikärajat lainan saamiseksi ovat 21, 24 tai jopa 25 vuotta. Jos olet iältäsi 18 – 24 vuotias, on hyvä tarkastaa kunkin yrityksen ikäraja lainan myöntämiselle lainavertailua tehdessä.

Lainavertailussa tavoitteena edullista lainaa 3000 euroa

Vertailu on hakuprosessissa se vaihe, jolloin saadaan suurimmat säästöt pienimmällä määrällä vaivaa. Kun lainasumma on 3000 euroa, jo pikainenkin vertailu voi säästää useita satoja euroja lainan kokonaiskustannuksista. Lainan vertailu voidaan tehdä yksinkertaisimmillaan vain käymällä läpi eri lainantarjoajia, ja keräämällä lainojen hintoja yksitellen. Tämä on kuitenkin käynyt melko vaikeaksi, sillä kulutusluottoja tarjoaa suomessakin kymmenet eri laina-alan yritykset, joten lainojen vertailu onkin helpoin suorittaa valmiita lainavertailutyökaluja käyttämällä. Hyvä apuväline kulutusluottovertailun tekemiseen on esimerkiksi tältä sivustolta löytyvä vertailu, jonne on kerätty vakavaraisia ja tarpeeksi luotettavia yrityksiä helppolukuiseen listaan hintajärjestyksessä. Listasta on hyvä valita edullisia yrityksiä, ja tämän jälkeen siirtyä palveluiden omille kotisivuille katsomaan lopulliset hinnat euroina maksuajat ja maksuerät huomioon ottaen. Kun olet yrityksen sivustolla, tässä vaiheessa on hyvä vertailla myös muut ominaisuudet, joita lainaltasi halut. Tällaisia voivat olla esimerkiksi mahdollisuus puhelinsoittohakemukseen tai mikäli olet juuri 18 vuotta täyttänyt, haluat todennäköisesti yrityksen lainan myöntämisen alaikärajan olevan 18 vuotta. Nämä, ja monet muut lainan yksityiskohtaisemmat tiedot löytyvät aina yritysten lainaehdoista.

Kuinka hakea lainaa 3000 euroa?

Kun vertailusta on löytynyt omiin tarkoituksiin paras lainan tarjoaja, on aika lähteä hakemaan lainaa 3000 euroa. Hakemus voidaan lähettää kätevästi nettihakemuksella, tekstiviestillä, tai hieman harvinaisemmalla puhelinsoittohakemuksella. Monet suosivat tekstiviestihakemusta sen helppouden ja nettiyhteydestä riippumattomuuden takia, kun taas nettihakemuksen etuna on sen nopeus ja turvallisuus.

Kun haluat hakea lainaa 3000 euroa nettihakemuksella, se alkaa lainapalvelun omilla sivuilla tunnistautumalla. Tunnistautumiseen käytetetään pääasiassa henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia, ja ne määrittelevät henkilöllisyytesi lainan tarjoajalle. Tämän jälkeen täytetään itse hakemus, jossa kysytään muutamia tietoja, joita yritys käyttää lainapäätöksen laatiakseen. Lainapäätöksen saapuminen kestää hieman yrityksestä ja kellonajasta riippuen muutamista minuuteista alle tuntiin. Jos lainapäätös on hyväksyvä, lainaa 3000 euroa siirretään tilillesi muutamien minuuttien kuluessa.

Toinen tie hakea lainaa 3000 euroa on tekstiviestihakemus. Tekatarihakemuksen tekemiseksi tarvitaan käytännössä vain yrityksen tekstiviestejä vastaanottava numero sekä tieto, mitä viestiin kirjoitetaan. Usein tekatarihakemuksissa tunnistautumiseen riittää sosiaaliturvatunnus sekä puhelinliittymä, joiden perusteella yritys tietää kyseessä olevan oikea henkilö. Tekstiviestihakemuksen tekeminen riippuu pitkälti yrityksien käyttämästä tekniikasta, joten emme ala kertomaan tarkempia yksityiskohtia lainan hakemisesta tekstarilla, vaan kaiken oleellisen tiedon löydät joko yrityksen verkkosivustolta tai mainoksista. Tekstarihakemus käsitellään samassa ajassa kuin nettihakemuskin, ja lainapäätöksen ollessa hyväksyvä, tilillesi siirretään lainaa 3000 euroa.

Yksi neuvo hakemuksen käsittelyn nopeuttamiseksi on jättää hakemus yritykselle sen työaikojen puitteissa, jolloin hakemus pääsee heti asiakaspalvelijan käsiteltäväksi. Mitä nopeammin lainahakemus pääsee käsittelyyn, sitä nopeammin myös tilillesi siirretään lainaa 3000 euroa lainapäätöksen ollessa hyväksyvä.