Äkillinen lainan tarve voi syntyä nopeasti vaikkapa auton- tai kodinkoneen hajoamisen seurauksena. Silloin lainaa 2000 euroa kulutusluottona nopeasti tilille olisi ideaalinen ratkaisu menon kuittaamiseksi pois päiväjärjestyksestä. Tässä artikkelissa kerromme kuinka haet tehokkaasti ja edullisesti lainaa 2000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia suoraan tilillesi käyttäen vaivattomia kulutusluottoja.

Ota lainaa 2000 euroa kätevästi kulutusluottona

Kulutusluotot ovat eräänlaisia pienlainoja, joiden pääideana on vaivattomuus sekä ennenkaikkea nopeus. Suurikin kulutusluotto on haettavissa ilman minkäänlaisia takaajia tai vakuuksia vaivattomasti vaikkapa junassa istuessasi tekstiviestillä. Tämä onkin tehnyt kulutusluottojen käyttämisestä varsin suositun ratkaisun äkillisten rahamenojen hoitamiseen viimeisten vuosien aikana. Luonnollisesti kulutusluottojen kysynnän kasvaessa alalle on virrannut uusia yrittäjiä suomesta ja sen ulkopuolelta tiukentamaan kilpailua tarjoamalla lainaa 2000 euroa muiden yritysten hintoja polkien, joka onkin asiakkaiden kannalta vain positiivinen ilmiö. Parhaimmillaan saat lainaa 2000 euroa kulutusluottona tilillesi muutamassa minuutissa lainahakemuksen jättämisestä, ilman papereiden allekirjoittelua ja konttoreissa asiointia.

Kulutusluottojen summat, maksuajat ja ehdot

Kulutusluottoja tarjoavat monenlaiset yritykset yksityisistä liikeyrityksistä pankkeihin. Useat laina-alan yritykset myöntävät kulutusluottoa muutamia tuhansia euroja, mutta suurempien, kymmenien tuhansien eurojen kulutusluotoissa on käännyttävä pankin puoleen. Vaikka netissä tai tekstarilla haettavat kulutusluotot ovat vakuudettomia, pankit voivat myöntää lainaa 2000 euroa myös vakuudellisena kulutusluottona, joka on hieman edullisempi, mutta se puolestaan vaatii hieman enemmän vaivanäköä ja viitseliäsyyttä.

Alkuperäiseltä idealtaan kulutusluotot ja muut pikalainat on tarkoitettu äkillisten menojen kattamiseen nopeasti, ja siksi pidemmillä laina-ajoilla lainalle kertyy hintaa nopeasti. Maksuaikaa on kuitenkin 2000 euron lainasummalle saatavissa noin kuukaudesta jopa viiteen vuoteen saakka, joten takaisinmaksu on mahdollista jakaa hyvinkin pieniin kuukausittaisiin eriin. Lainasumman ollessa suuri onkin hyvä hajauttaa takaisinmaksu useampaan maksuerään, jotka taas voidaan sijoittaa vaikkapa palkkapäivän läheisyyteen, jolloin lainanlyhennys voidaan maksaa heti tuoreeltaan pois.

Varsinkin suurempien pikalainojen kohdalla myös vaatimukset lainan saamiseksi ovat hieman tiukemmat, kuin muutamien kymmenien eurojen pikavipeissä. Netissä haettavien kulutusluottojen vakuudettomuus ajaa lainantarjoajat siihen tilanteeseen, että luottotiedot ovat ainoa keino varmistua hakijan luotettavuudesta. Puhtaat luottotiedot ovatkin ehdoton edellytys, jos haluat saada lainaa 2000 euroa netistä haettavana kulutusluottona. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, pankilla saattaisi olla jonkin ratkaisu luoton myöntämiseksi perustuen kokonaistaloutesi arvioon. Toinen ehdoton vaatimus on hakijan riittävä ikä. Huomaathan että yrityksien ikävaatimukset ovat erilaisia; jotkut yritykset ovat valmiita myöntämään lainaa 2000 euroa heti 18 vuotta täyttäneille, mutta osalla yrityksistä ikärajat saattavat olla jopa 25 vuotta. Mikäli olet juuri 18 vuotta täyttänyt, sinun kannattaa ottaa ikäraja huomioon lainavertailua tehdessäsi. Muita yleisiä ehtoja lainan saamiseen ei ole, mutta yritysten omat mahdolliset lisäedellytykset on hyvä katsoa heidän omilta kotisivuiltaan ennen kuin teet päätöksen, mistä yrityksestä otat lainaa 2000 euroa.

Suunnittele laina etukäteen

Ennen lainavertailun suorittamista on hyvä olla tiedossa lainasumma sekä takaisinmaksuaikataulu mahdollisimman tarkkaan laskettuna. Hyvät suunnitelmat erityisesti maksuajan pituudesta ja maksuerien määrästä tekevvät vertailusta huomattavasti helpompaa, sillä voit keskittyä etsimään lainaa 2000 euroa haluamallasi maksuajalla, ja vertailla lainan kustannuksia toisiinsa maksuajan huomioon ottaen.
Maksuajan suunnittelussa on vaikuttaa oma tulotilanteesi, joten maksuaikakin pitää valita siten, että sinulla on varmasti varaa maksaa laina takaisin kun takaisinmaksun aika koittaa. Ota siis maksuaikaa niin paljon, että taloutesi ei altistu suotta riskeille, mutta pidä samalla maksuaika niin lyhyenä kuin mahdollista, sillä suuri maksuaika tuo nopeasti lisähintaa lainallesi. Yksi vinkki on sijoittaa takaisinmaksuajankohta palkkapäivän välittömään läheisyyteen, jolloin voit maksaa lainan heti takaisin, kun tilillä on todennäköisimmin rahaa. Ottaessasi lainaa 2000 euroa, on ehkä hyvä pilkkoa maksu useampiin eriin, jotta koko summaan ei tarvitse maksaa kerralla. Esimerkiksi yhden vuoden maksuajalla kuukausittaiset lyhennyserät saattaisivat olla hyvä idea.

Vertaile ja lainaa 2000 euroa edullisesti

Mitä suuremmista kulutusluotoista puhutaan, sitä suurempi merkitys lainavertailulla on lainan todellisiin loppukustannuksiin. Ottaessasi lainaa 2000 euroa, vertailu kannattaa tehdä perusteellisesti ja huolellisesti, jotta lopputuloksena on mahdollisimman edullinen laina pienillä riskeillä. Vertailu voidaan suorittaa joko itsenäisesti tietoja keräämällä, tai helpommin vain käyttämällä valmista lainavertailua, kuten meidän luomamme kulutusluottovertailu. Siihen on listattu hintajärjestykseen vain luotettavimpia ja tarpeeksi vakavaraisia yrityksiä, jotka tarjoavat suomessa lainaa 2000 euroa edullisesti. Seuraavaksi voit klikata itsesi yrityksen omille sivustoille, jossa voit vielä varmistaa lainan lopullisen kustannuksen euroina haluamallasi maksuajalla lainalaskureita käyttäen. Jos sinulla on jonkinlaisia erityisvaatimuksia lainapalvelulle, voit samalla tarkastaa ne lainayrityksen sivustolta löytyvistä lainaehdoista. Mahdollisia erityisvaatimuksia voivat olla esimerkiksi mahdollisuus puhelinsoittohakemukseen tai 18- vuoden alaikäraja.
Kun valitset lainantarjoajaa, luonnollisesti tärkeintä on löytää yritys joka tarjoaa lainaa 2000 euroa muihin verrattuna edullisimmin. Toisaalta myös yrityksen aikaisempien asiakkaiden kokemuksia ja heidän ansaitsemaansa asiakaspalautetta on hyvä tarkastella vaikkapa keskustelupalstoilta, ennen kuin valitset yrityksen josta haluat ottaa lainaa 2000 euroa.

Kuinka haen lainaa 2000 euroa?

Pikalainojen yhtenä etuna on niiden helppo haettavuus. Voit hakea lainaa 2000 euroa kätevästi vain tekstiviestillä tai netissä täytettävän hakemuksen avulla. Myös puhelinsoitto on yksi mahdollinen tapa hakea lainaa 2000 euroa, mutta monet yritykset ovat korvanneet sen suositummilla tekstiviesti- ja nettihakemuksilla. Huomaathan että hakemuksen täyttämiseen netissä tarvitset useassa yrityksessä suomalaisen verkkopankin verkkopankkitunnukset, joilla tunnistaudutaan palveluun. Hakemuksien käsittelyaika on tyypillisesti muutamista minuuteista alle tuntiin, ja rahat siirretään tilillesi välittömästi kun lainahakemuksesi hyväksytään. Hakemuksien tekoon eri hakumenetelmillä löydät selkeät ohjeet kunkin yrityksen sivustoilta.