10 000 euroa on suuri summa rahaa, jolla voisi viettää vaikka muutaman viikon lomaa ulkomailla, tai tehdä vaikkapa täydellisen saunaremontin asuntoon. Summa on haettavissa vakuudettomana kulutusluottona netissä täytettävällä hakemuksella parhamimmillaan saman päivän aikana, ja voit toteuttaa projektisi vaikka heti. Tämän tekstin luettuasi tiedät, mitä tarvitaan kun halutaan hakea lainaa 10000 euroa vakuudettomasti kulutusluottona.

Lainaa 10000 euroa nopeasti – miksi kulutusluotto?

Kulutusluotot ovat varsin monipuolinen, 1000 – 30 000 euron lainasummiin keskittynyt lainamuoto, jonka parhaimpina etuina ovat sen joustavuus sekä nopeus. Ensisijaisesti kulutusluotot ovat tarkoitettu pitkiin ja keskipitkiin laina-aikoihin kotitelouksien arkiaskareiden hoitoon, ja siksi kulutusluottojen hinnat ovat huomattavasti matalempia kuin vastaavanlaisten pikavippien vuosikorot. Kulutusluotot myönnetään pääsääntöisesti vakuudettomana, joka karsii byrokratiaa, kun aikaavievää vakuuksien arviointia ja konttoreissa asiointia ei tarvita. Siksi kulutusluotot lasketaan pikavippien tavoin pikalainoiksi. Toki myös pankit myöntävät kulutusluottoja eri tarpeisiin, mutta ne ovat usein vakuudellisia, ja saattavat edellyttää kyseisen pankin tiliasiakkuutta, joten varsinaisiksi pikalainoiksi niitä ei voida laskea. Suomessa vakuudetonta lainaa 10000 euroa myöntää useat eri laina-alan liikeyritykset, joten huolellinen vertailu on paikallaan ennen lainan hakemista.

Kulutusluottojen joustavuudella tarkoitetaan sitä, että lainasumma on mitoitettavissa omien tarpeiden mukaan useilla yrityksillä kymmenien tai satojen eurojen tarkkuudella, joten lainaa voidaan ottaa vain sen verran kuin tarvitaan. Samoin maksuajat on pyritty järjestämään kulutusluotoissa monenlaisiin taloudellisiin tilanteisiin- ja eri suuruisiin kuukausituloihin sopiviksi. Hakiessasi lainaa 10000 euroa, maksuaikaa myönnetään noin vuodesta jopa viiteentoista vuoteen saakka, joten voit päättää itse, haluatko maksaa lainan tehokkaasti suurilla kuukausilyhennyksillä, vai ottaa lainan rennosti pitkällä maksuajalla ja pienillä kuukausittaisilla erillä. Usein myös maksuerien lykkäys vaikkapa lomautusten takia on sovittavissa lainan myöntäjän kanssa. Korkojen puolesta vakuudettomat kulutusluotot ovat verrattain edullisia samankaltaisiin pikavippeihin verrattuna, sillä lainaa 10000 euroa myönnetään noin 9 – 30% vuosikoroilla. Jälleen kerran hyvällä vertailulla voit säästää lainan vuosikoroissa, kunhan valitset valitset lainaa 10000 euroa vertailun edullisimmalta yritykseltä.

Suunnittele huolellisesti, ja saat lainaa 10000 euroa riskittömästi

Lainan pohjustus on tärkeä toimenpide ennen lainahakemuksen tekemistä, joten kenenkään ei tulisi hakea lainaa 10000 euroa ilman kunnon suunnitelmaa lainasummasta ja takaisinmaksusta. Hyvällä lainan yksityiskohtien suunnittelulla saadaan estettyä varaallinen lainakierre, ja toisaalta myös säästämään, kun lainasumma lasketaan tarkasti tarpeen mukaan, eikä korkoa tarvitse maksaa ”varmuuden vuoksi” otetuista lisäeuroista. Lainasumman suunnittelussa kannattaakin lähteä liikkeelle rahan todellisen tarpeen laskennasta, eli budjetin tekemisestä, varsinkin jos kyseessä on esimerkiksi kodin remontti. Laskemasi budjetin perusteella on helppo valita sellainen lainasumma, jossa on varaa pienille yllättäville piilokuluille, mutta se on kuitenkin tarpeeseen nähden sopivan kokoinen. Varo kuitenkin kiristämästä lainasummaa liikaa, sillä jos summa ei riitäkään koko rahantarpeen kattamiseen, sitä joudutaan tukemaan pienemmällä pikavipillä, mikä ei ole pdemmän päälle turvallista.

Toinen suunniteltava tekijä on lainan takaisinmaksuaikataulu. Yritykset myöntävät lainaa 10000 euroa joustavasti eri maksuajoille, joista voi valita omiin säännöllisiin tuloihin sopivan maksuaikataulun. Siksi tärkein asia maksuajan suunnittelussa onkin omat kuukausittaiset tulot, joiden perusteella voit valita itsellesi sopivan kuukausierän, jonka pystyt huoletta maksamaan. Varsinainen kuukausierän summa kertoo lopullisen maksuajan vuosina. Varo kuitenkin ottamasta liian tiukkaa aikataulua takaisinmaksun suhteen, jotta taloutesi ei kuormitu liikaa kun maksat takaisin lainaa 10000 euroa.

Vertaile kulutusluotot ja hae lainaa 10000 euroa edullisesti

Suunnitelmien jälkeen on aika siirtyä lainavertailun pariin. Vertailua ei suotta kutsuta lainaprosessin tärkeimmäksi vaiheeksi, sillä ottaessasi lainaa 10000 euroa, hyvällä vertalilulla voit säästää satoja euroja lainan loppukustannuksista. Vertailu suoritetaan yksinkertaisimmillaan vain käymällä läpi kaikki eri lainantarjoajat, ja vertailemalla paras yritys sekä hinnan, että muiden vaikuttavien tekijöiden perusteella. Helpoimmin alulle pääset vertailussa käyttämällä esimerkiksi tämän sivuston lainavertailutaulukkoa, jonne on kerätty suuri osa suomessa toimivista lainaa 10000 euroa myöntävistä yrityksistä. Taulukosta on helppo klikata yrityksen omille verkkosivuille laskemaan lainan loppukustannukset lainalaskurilla, johon syötetään haluttu lainasumma sekä –aika, ja laskuri näyttää kuukausierän suuruuden suoraan euroina.

Luonnollisesti lainan valinnassa hinta on ehdoton ykköskriteeri, mutta myös yrityksen aikaisempien asiakkaiden kokemukset ja ehdot lainan saamiseksi kannattaa tarkastaa kaikilta yrityksiltä erikseen. Varsinkin jos olet 18 – 25 –vuotias ja haluat hakea lainaa 10000 euroa, sinun tulee etsiä sellainen yritys, minkä lainan myöntämisen alaikäraja on riittävän matala omaan ikääsi nähden. Yrityksen asiakaskokemukset sekä yleinen luotettavuus puolestaan selviää nopeasti vaikkapa keskustelupalstoja selaamalla.

Kuinka hakea lainaa 10000 euroa netissä tai puhelinsoitolla?

Voit hakea lainaa 10000 euroa yrityksestä riippuen joko puhelinsoittohakemuksella tai netissä täytettävällä hakemuksella, joskin useimmilla yrityksillä on käytössään molemmat vaihtoehdot. Puhelimitse tehtävä hakemus on erityisesti vanhemman väestön suosima hakutapa, jossa lainan tiedot kerrotaan suoraan yrityksen asiakaspalvelijalle puhelimen välityksellä. Sen etuina on erityisesti helppous, sillä hakemiseen tarvitaan ainoastaan puhelinnumero ja yksi soitto. Monet myös suosivat puhelinsoittohakemusta sen luottamusta lisäävän vaikutuksen takia. Nettihakemuksen suurimmat edut puolestaan ovat sen nopeus, ja se, että hakemus voidaan lähettää kellonajasta riippumatta käsittelyä odottamaan.

Nettihakemus tehdään yrityksen kotisivuilla, joissa henkilöllisyys todistetaan tunnustautumalla esimerkiksi omia verkkopankkitunnuksia käyttäen. Tämän jälkeen täytetään hakemukseen omia tietoja mm. työtilanteeseen liittyen, jotta yritys saa riittävän kattavan kuvat luottopäätöksen tekemiseksi. Hakemuksen käsittelyssä kestää tyypillisesti muutama tunti, ja useimiten saat luottopäätöksen tietoosi jo saman päivän aikana, kun haet lainaa 10000 euroa. Luottopäätöksestä selviää, onko yritys valmis myöntämään sinulle lainaa 10000 euroa, vai hylättiinkö hakemuksesi syystä tai toisesta. Mahdollisia syitä hylkäykseen voivat olla esimerkiksi maksuhäiriömerkinnät luottotiedoissa, riittämätön ikä tai yrityksen mielestä liian epävakaat tulot.