1000 euroa on yksi yleisimmistä kulutusluottojen lainasummista, joten myös summaa tarjoavia yrityksiä on markkinoilla kymmenittäin. Meidän kannaltamme on hienoa, että suuri kilpailu laskee hintoja, mutta toisaalta edullisimman lainan löytäminen edellyttää aikaisempaa perusteellisempaa vertailua ja pohjatyötä enne varsinaisen hakemuksen lähettämistä. Tämä teksti on tarkoitettu oppaaksi oikeaoppiseen lainanhakuprosessiin, jossa tavoitteena on saada lainaa 1000 euroa mahdollisimman pienillä edullisesti ja mahdollisimman pienillä riskeillä.

Lainaa 1000 euroa kätevästi kulutusluotolla

1000 euroa on hyvin usein se raja, jolloin pikavipit muuttuvat kulutusluotoiksi, ja myös monet pikavippeihin keskittyneet yritykset jäävät kilpailusta pois tehden tilaa kulutusluottoja tarjoaville yrityksille. Jotkut yritykset myöntävät lainaa 1000 euroa vielä pikavippeinäkin, vaikkakin suurin osa yrityksistä mieltää tonnin lainan jo kulutusluotoksi. Kulutusluotot ovat pikavippien kaltaisia pienlainoja, joiden hakemiseksi ei helppouden ja nopeuden takaamiseksi tarvita minkäänlaisia vakuuksia eikä takaajia. Käytännössä voit hakea lainaa 1000 euroa vain riittävällä iällä ja puhtailla luottotiedoilla, joskin hieman suurempien kulutusluottojen kohdalla myös työtilanteesi saatetaan tarkastaa. Kulutusluotot ovat luotu nopeaan lainan saantiin silloin, kun jokin yllättävä meno iskee, mutta tilillä ei väliaikaisesti ole yhtään rahaa. Juuri tästä syystä kulutusluottojen hintana on hieman pankkilainaa suuremmat korot, sillä kulutusluotot ovat ensisijaisesti tarkoitettu vain joidenkin viikkojen tai kuukausien pituisiksi pikalainoiksi.

Mitä vaaditaan kun halutaan lainaa 1000 euroa kulutusluottona?

Kun haluat ottaa lainaa 1000 euroa ilman asiointia konttoreissa tai vakuuksien arviointia, kulutusluotot ovat erinomainen vaihtoehto. Nopean ja helpon lainan myöntäminen on kuitenkin myös yrityksille riski, joten kulutusluotto vaatii hakijaltaan hieman enemmän kuin esimerkiksi normaali pankkilaina, jonka saamiseen voivat vaikuttaa esimerkiksi pitkä historia saman pankin kanssa ja vakituiset tulot. Pikalainoissa kuitenkin lainapäätös tehdään muutamien minuuttien käsittelyllä käytännössä kahden kriteerin perusteella. Ensimmäinen niistä on hakijan luottokelpoisuus. Jos hakijalla on rekisterissään maksuhäiriömerkintöjä, hakemus joudutaan mitä todennäköisimmin hylkäämään, ja lainaa 1000 euroa ei myönnetä.Toinen edellytys, jonka yritys hakemusta käsitellessään tarkastaa, on hakijan riittävä ikä. Kulutusluottoja voidaan periaatteessa myöntää jo heti 18-vuotiaille, mutta useimmilla yrityksillä ikärajat ovat 21-25. Jos olet 18 vuotias, ja haluat lainaa 1000 euroa, lainavertailua tehdessä kannattaa valita sellainen lainantarjoaja, joka on valmis myöntämään lainaa 1000 euroa jo heti 18 vuotta täyttäneille. Muita oleellisia ehtoja lainan saamiselle ei ole, mutta siitä huolimatta on hyvä tarkastaa kunkin yrityksen lainaehdot yrityksen sivustolta heidän omien lisäehtojensa varalta.

Lainan yksityiskohdat – lainasumma, maksuaika ja maksuerät?

Lainaa 1000 euroa hakiessa on aina hyvä olla tiedossa mahdollisimman tarkkaan se, mihin lainarahat tullaan sijoittamaan. Ei siis kannata ottaa lainaa 1000 euroa vain yleiseen tarpeeseen, vaan ainoastaan jonkun yllättävän menon tai vaikkapa erääntyneen laskun takia. Mitä paremmin tiedät lainan yksityiskohdat ennen vertailua, sitä nopeammin pääset, kun voit keskittyä vertailussa vain tietyn suuruisiin lainoihin ja maksuaikoihin.

Lainasumman valinnassa on hyvä tietää tarkalleen lainan todellinen tarve. Lainasumma kannattaa mitoittaa täyttämään rahantarve reilusti, mutta vältä lainasumman liioittelemista ”varmuuden vuoksi”, sillä
jokaisesta lainatusta eurosta maksetaan korkoa. Jos lainasumma on liian pieni eikä se riitä kattamaan rahoitusta vaativaa kohdetta, joudutaan sitä paikata usein toisella pienemmällä lainalla, eikä se ole hyvä asia kokonaiskustannuksia ajatellen.

Maksuaika on valittavissa juuri omiin aikatauluihin sopivaksi. Yritykset myöntävät lainaa 1000 euroa noin kuukaudesta jopa useisiin vuosiin saakka, joten maksuaika voidaan mitoittaa täysin omien tulojen mukaan. Koska pikalainojen ideana on olla vain nopea ja väliaikainen laina, joka maksetaan nopeasti takaisin, pitkät laina-ajat tulevat nopeasti kalliiksi. Siksi olisikin hyvä maksaa laina takaisin heti kuin mahdollista, vaikkapa seuraavana palkkapäivänä. Pidemmissä laina-ajoissa takaisinmaksu voidaan jakaa sopiviin esimerkiksi kuukausittaisiin eriin, jolloin koko summaa ei tarvitse maksaa kerralla. Maksuaikojen ja –erien vaikutuksen lainan lopulliseen hintaan näkee helposti lainapalveluiden sivustoilla olevia lainalaskureita käyttämällä.

Vertailu – Mitä tulee ottaa huomioon?

Kun omiin tarpeisiin sopivat maksuajat ja lainasummat on löydetty, on aika siirtyä vertailemaan lainoja. Kun otat lainaa 1000 euroa kulutusluottona, lainavertailu on helppo tapa säästää kustannuksia – 1000 euron lainasumma on niin yleinen, että sitä tarjoaa kymmenet eri pikalaina-alan toimijat. Kilpailun kiristyessä yritykset ovat joutuneet laskemaan hintojaan, jonka seurauksena lainan perusteellisella vertailulla on mahdollisuus säästää jopa satoja euroja selvää rahaa lainaa 1000 euroa hakiessa.

Vertailussa tärkein asia on lainan hinnan vertailu, ja siksi siihen onkin kehitetty jos jonkinlaisia apuvälineitä, jotta jokaisen lainan hakijan ei tarvitse kerätä hintatietoja kaikilta lainan tarjoajilta erikseen. Voit käyttää esimerkiksi meidän luomaamme lainavertailua, johon on kerätty valtaosa lainaa 1000 euroa myöntävistä yrityksistä järkevään hintajärjestykseen. Huomaathan kuitenkin, että maksuajalla on vaikutusta loppusummaan, joten on hyvä vielä tarkastaa yritysten omilla lainalaskureilla lainan lopullinen hinta haluamallesi maksuajalle, ennen kuin haet lainaa 1000 euroa. Tässä vaiheessa voit myös vertailla mahdolliset muut ominaisuudet joita lainallesi haluat. Esimerkiksi jos haluat hakea lainaa 1000 euroa juuri puhelinsoitolla, varmista että tämä hakuvaihtoehto löytyy lainayrityksen hakutavoista.

Ota lainaa 1000 euroa netissä tai puhelimella

Kulutusluottojen yhtenä valttina on niiden helppo haettavuus matkapuhelimitse tekstiviestillä, netissä täytettävällä hakemuksella tai vaikkapa puhelinsoitolla. Tekstiviestihakemus on erityisen kätevä silloin, kun nettiyhteyttä ei ole käytettävissä, ja haluat hakea lainasi rennosti vain parilla tekstiviestillä. Nettihakemus puolestaan on omiaan silloin kun haluat lainan nopeasti. Suosittelemmekin hakemaan lainan aina mieluiten nettihakemusta käyttäen, sillä osalla yrityksistä on tekstiviestihakemuksiin omia pienehköjä lisäkulujaan, jotka saattavat tulla yllätyksenä lainaa maksettaessa, mikäli ne ovat jääneet huomaamatta lainaehdoissa. Kaikkiin hakutapoihin opastusta löytyy aina yrityksen verkkosivuilta tai mainoksista.