Nyt on päivän puheenaiheena mahdollisuudet saada lainaa ilman vakuuksia. Tarvitsee vain olla muut asiat hyvässä jamassa, niin yleensä myös voi saada lainaa ilman vakuuksia suhteellisen helposti. Pikavipit ovat helpoimmasta päästä tähän harrastukseen, mutta isoimpia lainoja on lähes mahdoton saada vakuudettomina.

Ei ole mailman helpoin tehtävä saada lainaa ilman vakuuksia, mutta sekin on mahdollista, joskin kovin työlästä. Vakuudettomassa lainassa ovat korot yleensä suurempia. Lainanantaja haluaa saada itselleen hieman extraa ottamastaa riskistä vakuudettomuuden kanssa, ja näin ollen heiltä saattaa irrota lainaa pienemmillä prosenteilla niille, jotka eivät hae lainaa ilman vakuuksia. Jos haluat kuitenkin saada lainaa ilman vakuuksia, olisi syytä ottaa huomioon ainakin seuraavat seikat:

1. Puhdas maksuhäiriörekisteri. Tämä on hyvin tärkeää. On hankala saada ylipäätään minkäänlaista lainaa jos kontollaan on yksikin luottotietohäiriö. Maksuhäiriömerkinnän saa esimerkiksi totaalisesta maksun laiminlyönnistä. Maksuhäiriörekisteriä ei ole perustettu vain vaikeuttamaan mahdollisuutta saada lainaa ilman vakuuksia, vaan se on luotu yleiseksi tietokannaksi, josta selviää asiakkaan toilailut maksamattomien maksujen kanssa, sekä tieto maksun lopullisesta suorituksesta. Tämä loki antaa siis myös kuvan lainanantajalle, onko asiakas kyvykäs maksamaan lainaa pois.

2. Säännölliset tulot. Netistä tai kännykällä tilattavien puhelinpikavippien kanssa näpertelijät eivät välttämättä joudu kovinkaan paljoa selittelemään omia tulojaan, mutta mitä suurempiin lainaluokkiin mennään, sitä tarkemmin myös tämänkaltaiset asiat tutkitaan lainanantajan, tai tässä tapauksessa lähinnä pankin toimesta. Myös tämä on erittäin tärkeä muistaa kun lähtee yrittämään lainaa ilman vakuuksia.

3. Ikä. Tämä pointti nyt on yhteinen kaiken lainanhaun kanssa, on turha lähteä hakemaan lainaa ilman vakuuksia, tai ylipäätään edes pikavippiä alaikäisenä. On lähteä huijaamaan lainafirmoja millään väärennetyillä papereilla tai muilla sellaisilla.

4. Etukäteen kirjallisesti laadittu maksuaikatauluselvitys Pankit ynnä muut lainapalvelut arvostavat sitä, jos hakijalla on etukäteen kirjallisesti laadittu tarkka selvitys lainan maksamisesta takaisin. Varsinkin sinulle, joka haet lainaa ilman vakuuksia, tämä kannattaa muistaa tehdä etukäteen, se osoittaa että asiakas on tosissaan lainan kanssa, ja on selvästi nähnyt vaivaa tullessaan neuvottelemaan lainasta.

5. Vakuuttava selitys lainan sijoituskohteesta. Tämä kannattaa muistaa myös miettiä jo valmiiksi ennen pankkiin tai muuhun rahoituslaitokseen astelemista, että on selkeät suunnitelmat lainan käytöstä. Tämähän edellyttää, että jos haet lainaa ilman vakuuksia, sen täytyy oletetusti olla tarkemmin kerrottu ja vakuuttaa firma paremmin kuin lainanhakijat, joilla on vakuudet ja muut kunnossa.

Monet uskovat, että helpoin tie saada lainaa ilman vakuuksia on ottaa pikalaina. Riippuen pikalainan suuruudesta, niin se varmasti onkin. Pikalainojen otto voidaan ajatella firmoille tulevina tekstiviestimassoina, joiden mukaan työntekijät tai automaattiset tietokoneet siirtävät halutun määrän rahaa tilaajan tilille, eikä tähän tarvita yleensä vakuuksia. Kun taas isompi laina, kuten asuntolaina tms. hoidetaan pankkiin menemällä, ja keskustelemalla laina-asiantuntijan kanssa tuntitolkulla parhaista vaihtoehdoista. On selvää, että sellaisessa syynissä tarkistetaan niin luottotietomerkinnät kuin vakuudetkin. Onhan lainan summissakin eroa, jos pankista saadaan irti 300 000€ ja pikavipillä perjantain juhliin 30€. Kuinka itse uskaltaisit yrittäjänä uskaltaisit antaa lainaa ilman vakuuksia?
Varsinkin jos on hankkimassa lainaa ilman vakuuksia, niin on oikeasti syytä miettiä lainan perimmäinen tarkoitus heti alussa, ennen hakemuksen lähettämistä, joskus on mahdollista selvitä hetki ilmankin suuria rahoja, kunhan priorisoi tarpeensa taloudellisen tilanteensa mukaan. Yleensä kuitenkin on antaa edes jotain vakuudeksi, velaton asunto, auto, moottoripyörä yms. yms. Ei ole kiva jos pankki heittää tavarasi pihalle ja ottaa asuntosi hantuunsa, mutta jokatapauksessa ”lainaa ilman vakuuksia” vaihtoehdon käyttäjät eivät pääse sen vähemmällä, mikäli lainaa ei sittenkään voi maksaa.

Niin kuin kaiken maallisen tavaran kanssa, myös lainoja kannattaa kilpailuttaa. Olen ennenkin maininnut siitä, kuinka pikalainayhtiöitä on mailmassa kuin vesipisaroita atlantissa, ja sehän tekee vain hyväa kuluttajan kukkarolle. Mitä enemmän kilpailua, sitä alhaisemmaksi korkoprosentit putoavat ihan itsestäänkin. Järkevä kuluttaja tekee taustatutkimusta, ja katselee internetin pikavippivertailuista, mistä firmasta saa lainaa pienimmällä prosentilla, ja ylipäätään saako mistään suoraan lainaa ilman vakuuksia.

Lainaa ilman vakuuksia kanttattaa tosiaan ensin harkita, sen jälkeen kilpailuttaa ja sitten tarttua itse asiaan, eli lainanantajan houkuttelemiseen antamaan sinulle lainaa ilman vakuuksia. Tehtävä ei ole helppo mutta todistetusti mahdollinen. Sen tekeminen vaatii vähän enemmän työtä, joskin internettiä selaamalla löytyy useitakin lainaa ilman vakuuksia tarjoavia palveluita, niiden toiminnasta allekirjoittaneella ei ole minkäänlaista kokemusta.

Lainaaminen ilman vakuuksia on vielä yksikertaista verrattuna lainaamiseen ilman luottotietoja. Sekin luultavasti onnistuu jos on vakuudet. Toivottavasti kenenkään ei tarvitse yrittää ottaa lainaa ilman vakuuksia ja ilman luottotietoja.