Koska pikavipit ovat hyvin suuri aihe suomalaisessa rahoitusmailmassa, niin pikavipit ovat myös suuri aihe kirjoittaa artikkeli. Tähän artikkeliin on kuitenkin tiivistettynä mahdollisimman hyvin, mitä ne kaikki pikavipit oikein ovat?

Kaikki pikavipit ovat tilapäiseen rahan tarpeeseen anottavia korkeakorkoisia lainoja, joiden ainasummat liikkuvat lähinnä 50 ja 600 euron välillä. Pikavipin tunnistaa useimmiten poikkeuksellisen tiukasta maksuaikataulusta sekä tietenkin huomattavan korkeasta korkoprosentista, näiden vastapainoksi taas pikavipin valttikortti on sen nopeus. Lähes kaikki pikavipit ovat mahdollista saada tilille jopa minuuttien kuluessa pelkästään kännykkää käyttäen. Vaihtoehtoisia tapoja pikavipin hankkimiseen on esimerkiksi puhelinsoitto lainayhtiölle tai vielä yleisempi; internet-hakemus. Netissä hoidettava lainahakemus tehdään vippifirman sivuilla, joista löytyy myös hyödyllistä faktaa maksuehdoista sekä muusta kyseiseen lainaan liittyvistä asioista. Pikavipin saapumista tilille, viivyttää kuitenkin vielä hakemuksen hyväksymis- tai hylkäyspäätöksen odottaminen, mutta mikäli kaikki on kunnossa ja he myöntävät lainaa sinulle, on rahan saapuminen enää ajan kysymys.

Kaikki pikavipit mediassa
Kuten olet ehkä huomannut, pikavipit ovat hyvin suosittu aihe myös eri medioiden keskuudessa. Aluksi kun kaikki pikavipit tulivat suomeen, alkoi kova keskustelu ko. firmojen laillisuudesta, sekä markkinoinnista. Keskustelua herätti esimerkiksi liian nuorille suunnattu mainonta ja myös ns. ”Osta tänään, maksa huomenna” –tyyppinen mainontastrategia. Loppujen lopuksi pikavippifirmojen toiminnasta ei löydetty mitään laitonta, niimpä niitä onkin tullut tähän päivään asti kuin ämpäristä kaataen. Kun kaikki pikavipit ovat alle täysi-ikäisiltä kiellettyjä, lienee epäilyttävää mainostaa niitä paikoissa, jossa ikäjakauma on lähinnä alaikäisiä, tyttöjä ja poikia. Viimeksi mainitulle ongelmallehan ei ole tehtävissä käytännössä mitään, mutta heidän itsensä, ja vanhempien onneksi kaikki pikavipit ovat melko hyvin suojattuna alaikäisiltä.

Miten sitä pikavippiä haetaan?
Varsinainen pikavipin hakutoimenpide on sen verran yksinkertainen, että lähinnä painotamme tätä edeltäviä operaatioita. Ensimmäinen pikavipin hakuun vaikuttava tekijä on oma taloustilanne. Onko taloutesi sellaisessa balanssissa, että sinulla on mahdollista myös maksaa takaisin pikavippisi?
Kun edellä mainittu asia on kunnossa, lienee parhainta hieman vertailla pikavippiä, jotta et maksa turhasta. Kaikki pikavipit saattavat näyttää samalta, mutta loppujen lopuksi ero onkin aika suuri. Mitä suurempiin pikavippikokoihin mennään, sitä edullisemmaksi kaikki pikavipit tulevat. Toisaalta on kuitenkin tärkeää muistaa laskea rahan kulutuksen mahdollisimman tarkasti, jotta et joudu lainaamaan enemmän rahaa ”varmuuden vuoksi” koska jokaisesta lainatusta eurosta maksetaan myös sovittu korko.
Pikavipin vertailu on simppeliä. Surffaat juuri oikealla sivustolla, josta löydätkin näppärästi lähes kaikki pikavipit, valmiiksi vertailtuna lisätietoineen. Olemme valinneet sivuillemme vain ja ainoastaan luotetuimpia yhtiöitä, jotta et joudu huijauksen kohteeksi.
Käytännössä viimeinen vaihe on lainan tilaaminen. Kuten ensimmäisessä kappaleessa mainitsin, tilaaminen on mahdollista suorittaa kännykällä soittaen tai tekstaten ja netissä vippifirman sivuilla täytettävällä lomakkeella.

Toivon mukaan nämä ohjeet selvensivät hieman yleistä tietoa pikavipeistä, ja niiden tilaamisesta. Mitä lainan tilaamiseen tulee, vertailu on tärkein osa-alue koko lainan hakemisprosessissa, loppujen lopuksi kaikki pikavipit ovat hyödyllisiä vermeitä, kunhan niitä käytetään oikein.